IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA SE NE ŠALI: Najava naglog pada temperature i snijega i u nižim područjima, sve do… (foto)

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 17. 11. 2023… 09: 09… ZIMA SE NE ŠALI: Najava naglog pada temperature i snijega i u nižim područjima, sve do… (foto)

Period do 23.11.2023. Razvoj nestabilnosti u petak i u dane vikenda usloviće fronta koja će na prostor koji donijeti nove padavine.

U petak i subotu izvjesni su pljuskovi širom zemlje, uz umjeren do jak vjetar. Drugog dana vikenda više padavina se očekuje na jugu zemlje, a na planinama nije isključena pojava snijega. Od ponedjeljka (20. novembar) prestanak padavina, a tokom dana doći će do postepenog razvedravanja. 

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica 0; Sokolac 3; Ivan Sedlo, Zenica 6; Tuzla 8; Bijeljina, Doboj, Livno, Sarajevo 9; Banja Luka, Bugojno, Prijedor, Široki Brijeg 10; Drvar, Mostar, Sanski Most, Trebinje 11; Stolac 13; Bihać 15; Neum 18°C.

petak, 17.11.2023. godine
Biometeorološka prognoza je loša, osobito u drugom dijelu dana. Pogoršanje vremena, praćeno padavinama i djelimičnim zahlađenjem, kod osjetljivih osoba uzrokovaće pojačane tegobe u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Veći sadržaj vlage u zraku također će stvarati probleme hroničnim bolesnicima, stoga je neophodno umanjiti aktivnosti. Poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Čitaj još:   VIC DANA: Žena kod doktora pita za terapiju za muža... (foto)

U subotu u centralnim i istočnim područjima Bosne umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne porast naoblake na sjeveru zemlje. U centralnim i istočnim područjima Bosne je povremeno moguć slab snijeg.

Poslijepodne i tokom noći na sjeveroistoku Bosne slaba kiša. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena do jaka bura, a u ostatku zemlje slab do umjeren sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, a dnevna od 4 do 14°C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 2, na jugu do 5, a dnevna od 6 do 12°C.

U ponedjeljak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U kasnim večernjim satima kiša se očekuju u sjevernim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 8 do 14°C.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more