IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: PREDSJEDNIK OPŠTINE ODAO POČAST I PARTIZANIMA I ČETNICIMA… (foto)

Crna Gora kao demokratska i civilizovana država konačno treba da se riješi svih sukoba iz prošlosti i radi na intinskom pomirenju, kako bi se već jednom zakopale ratne sjekire, a svi istinski počeli jedne druge poštovati, kako bi svi zajedno išli u bolju budućnost, saopštio je predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš, ispred spomenika palim u borbi protiv fašizma na Stražici, nakon što je položio cvijeće i zapalio svijeće u kripti spomenika, povodom 20. novembra Dana opštine Pljevlja.

Prethodno je, prenose Vijesti, Vraneš zapalio svijeće na svega dvadesetak metara od spomenika na Stražici, na mjestu jame u kojoj su kako tvrde pojedini historičari i političari, komunisti bacili 25 boraca iz Pljevalja koji su se borili za kralja i otadžbinu.

Danas smo ovdje da odamo poštu svim herojima koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Mi smo ovdje kod jame na Stražici položili vijenac, pomolili se Bogu i zapalili svijeću za sve heroje koji su bili u četničkom pokretu i koji su život dali za slobodu.

Čitaj još:   OTKLONILI SVE DILEME: "Program reformi je dovoljan za NATO put BiH"!

Također ovdje kod spomenika na Stražici poklonili smo se svim junacima i svim herojima u partizanskom pokretu koji su svoj život dali da bi mi danas živjeli u slobodi. Svi znamo nažalost da je u Drugom svjetskom ratu bilo više pokreta koji su se borili protiv fašizma.

Na nesreću našeg naroda, nekad su i ti pokreti među sobom bili sukobljeni. Međutim, ljudski život je nešto najvrjednije i mi ne smijemo da prebiramo po žrtvama i svak ko je dao život za slobodu svog naroda vrijedan je našeg poštovanja– kazao je Vraneš.

On je mišljenja da će 20. novembar zadnji put slaviti kao Dan opštine s obzirom da se skupštinska većina nedavno usvojila 27. oktobar, Svetu Petku, za novi dan Opštine Pljevlja.

Saglasnost na odluku lokalnog parlamenta treba da da Vlada.

  • Svi željno isčekujemo odluku da to bude 27. oktobar“ -rekao je Vraneš.

Polaganje vijenaca na Spomenik na stražici ove godine posebno su organizovalo boračke organizacije, političke organizacije i lokalna samouprava.

izvor: hayat.ba

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more