IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crnogorske “LAVICE” u srijedu, protiv DANSKE pišu istoriju… (foto, video)

Crnogorske rukometašice sjutra u Jiske bank boks areni očekuje spektakl i okršaj protiv domaćina Danske, koja je do sada pokazala da nije neranjiva porazom od Japana. 

HERNING: Svijet, Sport, vijesti, utorak, 12. 12. 2023… 20: 09… Crnogorske “LAVICE” u srijedu, protiv DANSKE pišu istoriju… (foto, video)

Rukometna reprezentacija Crne Gore doputovala je u Herning (Danska) nakon velikog uspjeha i plasmana u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, gdje ih sjutra veče očekuje meč protiv jednog od domaćina.

Crnogorske rukometašice sjutra u Jiske bank boks areni očekuje spektakl i okršaj protiv domaćina Danske, koja je do sada pokazala da nije neranjiva porazom od Japana.

Ipak, pobjeda protiv jednog od domaćina Svjetskog prvenstva, Danske, bilo bi novo čudo izabranica Bojane Popović koje bi obezbijedile najbolji rezultat u istoriji na Mundijalima, pošto je do sada najbolji plasman 5. mjesto 2015.godine.

I prije početka Svjetskog prvenstva cilj je bio plasman u četvrtfinale i obezbjeđivanje prava na kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu.

Međutim, naše rukomtašice imaju pravo da se nadaju plasmanu u polufinale Svjetskog prvenstva i pobjedi protiv selekcije koju su već tri puta savladale na u Danskoj, prvo 2010.godine na Evropskom prvenstvu, potom 2016. godine na Svjetskom prvenstvu i godinu dana kasnije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

“Očekuje nas duel protiv reprezentacije koju odlično poznajemo. Danska nastupa u istom sastavu kao na prošlogodišnjem Evropskom prvenstvu na kojem je slavila pobjedu protiv nas u polufinalu, a uz to će imati poseban motiv da pokaže agresivnost u odbrani. Iako su djevojke srećne zbog sjajnog rezultata koji su ostvarile, treba da nastave da sanjaju i na pravi način se suprostave izuzetnom protivniku”, kazala je Bojana Popović.

Čitaj još:   Menadžer Fenera, Čenk Renda: Pričao o svom iskustvu "Koronavirus je gori od smrti..." (foto)

Naša selektorka je sa osam golova srušila Dansku u Herningu na debiju Crne Gore na velikim takmičenjima, bilo je 30: 29 u glavnoj rundi Evropskog prvenstva, 16.decembra 2010.godine.

Bez obzira na slabije izdanje u posljednjem meču Glavne faze, protiv Švedske, Đurđina Malović očekuje veliku borbu u četvrtfinalu.

“Srećne smo i ponosne. Sada sve to ostavljamo iza sebe i fokusiramo se na Dansku. Očekujem veliku borbu, kvalitetan su protivnik, spremamo se. Biće fenomenalna atmosfera, a motiva neće faliti. Naše je da uživamo i da vidimo koliki nam je maksimum u ovom trenutku”, poručila je Malović.

Kapitenka reprezentacije Marina Rajčić ističe da ništa nije nemoguće, te da će “lavice” na ovom meču uživati i rasterećene pokušati da ostvare najveći uspjeh na Svjetskim prvenstvima i tako ispišu novu stranicu istorije crnogorskog rukometa.

“Očekujem borbu i utakmicu kakvu Crna Gora može da pruži u takvoj atmosferi. Protiv Švedske smo se ispraznile, znale smo da smo prošle, pa smo glavama bile u Herningu. Sada je fokus na Dansku. Znamo njihov stil igre. Jeste da su one pod pritiskom, ali znaju da uživaju u njemu.

Mi ćemo se boriti, dati sve od sebe. Nadam se da će rezultat biti dobar na kraju. Ništa nije nemoguće. Sve zavisi kako otvorimo utakmicu, igraćemo našu igru, nećemo trčati. Kako prvenstvo odmiče, stiže umor, ali je fokus tu. To je najbitnije. Daćemo sve od sebe, igraćemo jedna za drugu i uživati”, zaključila je Rajčić.

Čitaj još:   MOSTAR: Uhapšen fudbaler koji je na probi u Veležu, osumnjičen za silovanje maloljetnice... (foto, video)

BONUS VIDEO: Crnogorski navijači bodre “lavice” pred početak polufinala Evropskog prvenstva protiv Danske

izvor iBalkan.net/ agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more