IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Mogu li se provjeriti sudije poput VELJKA Radovanovića, ovo mu nije prva takva presuda… (foto)

Dio današnje rasprave na sjednici odbora za plitički sistem, pravosuđe i uprave odnosio se na presudu sudije Višeg suda u Podgorici Veljka Radovanovića, koji je na samo 12 godina zatvora osudio Dalibora Nikolića, zbog nasilja u porodici i smrti ubistva trudne supruge Zimrete Nerde.

Nikola Zirojević iz SD-a je podsjetio da je sudija tu presudu donio iako je tužilaštvo tražilo 40 godina zatvora. 

”Sudija je i pored toga to okarakterisao kao nasilje u porodici, a ne ubistvo, tvrdeći da ne postoji umišljaj. Da li može postojati veći umišljaj od toga da osam sati bez prestanka nekog fizički zlostavljate”, pitao je Zirojević predsjednicu Sudskog savjeta Vesnu Simović Zvicer.

Dodao je i da ovo nije prva takva presuda sudije Radovanovića.

”Nije ovo prva presuda ovog tipa tom sudiji, jer je on osobu koja je vozila pod narkoticima i u udesu usmrtila jednu osobu, osudio na samo dvije godine. Imao je on i neke čudne presude medijima i u Osnovnom sudu u Podgorici, kada je kažnjavao CDM i još šest medija, a politički obojenim pojedincima, recimo uredniku portala IN4S, određivao novčane satisfakcije. Može li se provjeriti rad takvih sudija, jer je ovo van zdravog razuma”, pitao je Zirojević.

Čitaj još:   PUTIN IDE DO KRAJA: NAREDBA- Završavajte za 72 sata, evo i spisak zemalja neprijatelja Rusije... (foto, video)

Simović Zvicer je na to kazala da ne može da komentariše nepravosnažne sudske presude.

”Jer bih ušla u zonu koja nije u nadležnosti Sudskog savjeta. Viđećemo kako će se to završiti pred višom instancom”, kazala je Simović-Zvicer. 

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more