IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROLJEĆE U DECEMBRU: Jutros hladno u naredna tri dana će biti sunčano, do 16 stepeni C… (foto)

Danas sunčano uz mjestimično malu do umjerenu oblačnost, navode iz hidrometeorološkog zavoda…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 17. 12. 2023… 09: 39… PROLJEĆE U DECEMBRU: Jutros hladno u naredna tri dana će biti sunčano, do 16 stepeni C… (foto)

Prijepodne u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera.

Jutarnja temperatura zraka od minus pet do jedan, na jugu do šest, a najviša dnevna od dva do sedam, na jugu do 12 stepeni Celzijusa.

Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece.

Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša.

Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.

nedjelja 17.12.2023. godine
Biometeorološke prilike dodatno će se poboljšati. Stabilno i sunčanije vrijeme, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Neophodno je voditi računa o primjerenom odijevanju i zaštiti od niskih temperatura, izraženije tokom jutra i večeri, naročito osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih osoba i djece. Dio prijepodneva u Bosni, manje probleme bi mogli uzrokovati magla i mjestimično povećana naoblaka, sa odmicanjem dana opšta slika posvuda će biti ljepša. Preporučljivo je dan provesti na otvorenom, po mogućnosti van gradskih sredina.

Čitaj još:   ŽELJKO Komšić čestitao Dan nezavisnosti Kosova: Dijelimo želju za članstvom u EU i NATO... (foto)

ponedjeljak 18.12.2023. godine
Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilnije vrijeme, uz povremene sunčane intervale i porast temperatura, pozitivno će djelovati na većinu populacije. Osjetljive grupe poput hroničnih bolesnika, starijih i djece, ne trebaju se izlagati pretjeranim aktivnostima. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju i zaštiti od hladnoće, izraženije tokom jutra i večeri. U Bosni, prije podne mjestimično maglovito, ugodnije u poslijepodnevnim satima, u Hercegovini sunčanije i toplije većim dijelom dana.

U utorak pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama Bosne i uz riječne tokove magla ili niska oblačnost. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu do osam, a najviša dnevna od sedam do 13, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

U srijedu u jutarnjim satima nešto manje oblačnosti, po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Tokom dana, postepeno naoblačenje i kiša, uglavnom u južnim i zapadnim područjima. Jutarnja temperatura zraka od minus jedan do pet, na jugu do osam, a najviša dnevna od osam do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusa.

Čitaj još:   VOLODIMIR Zelenski POZDRAVIO PRIJEDLOG: "Aliev i Erdogan ponudili da organizuju pregovore..." (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more