IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Trebao je biti praznik fudbala: SKANDAL- “Ataturkov dres”, koji je zabranjen u RIYADU u Saudijskoj Arabiji? (foto, video)

Fenerbahče i Galatasaray u Rijadu su trebali igrati utakmicu Superkupa Turske i boriti se za trofej, ali ne meč odložen zbog “organizacijskih problema”…

RIYAD: Svijet, Sport, vijesti, subota, 30. 12. 2023… 06: 40… Trebao je biti praznik fudbala: SKANDAL- “Ataturkov dres”, koji je zabranjen u RIYADU u Saudijskoj Arabiji? (foto, video)

Trebao je to biti praznik fudbala, a na kraju je ispao veliki skandal.

Kako pišu naše kolege iz Istanbula i mediji. vlasti Saudijske Arabije nisu dozvolile da igrači istanbulskih velikana na zagrijavanje izađu u majicama sa likom Mustafe Kemala Ataturka, zbog čega su klubovi odlučili da neće igrati utakmicu.

Na Twitteru se pojavila fotografija “Ataturkovog dresa” zbog kojeg je ispao cijeli skandal.

Čitaj još:   Mrđan Kovačević, pokazao divan gest: Priredio 20 iftara za džemat Husein pašine džamije u Pljevljima... (foto i video)

– Fenerbahče je na zagrijavanju prije utakmice želio nositi “Ataturkov dres”, što je zabranjeno – piše u objavi uz fotografiju bijele majice sa likom Ataturka, te grbovima FS Turske i Fenerbahčea.

Dok je trajao sastanak o otkazivanju utakmice, Irfan Can Kahveci, igrač Fenera, na Twitteru je podijelio fotografiju na kojoj pozira u majici na temu 100. godišnjice Republike Turske s Ataturkovom slikom.

izvor ibalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more