IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CETINJE: Policija spriječila sukob između pristalica mitropolita MIHAJILA i vladike BORISA… (foto, video)

Kako javlja reporter sa lica mjesta, došlo je do tenzija i gurnjaka između pristalica Mihaila i Borisa. Veći incident spriječila je policija

CETINJE- uoči početka nalaganja došlo je do incidenta jer su se Dvorskom trgu pojavili i mitropolit CPC Mihailo i bivši vikarni episkop CPC Boris…

CETINJE: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 06. 01. 2024… 14: 40… CETINJE: Policija spriječila sukob između pristalica mitropolita MIHAJILA i vladike BORISA… (fotp, video)

Vjernici Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) danas su se okupili kako bi naložili badnjake ispred Dvorca Kralja Nikole na Cetinju.

Ipak, uoči početka nalaganja došlo je do incidenta jer su se Dvorskom trgu pojavili i mitropolit CPC Mihailo i bivši vikarni episkop CPC Boris

Podsjećamo, Borisa je Sveti Arhijerski Sinod CPC rasčinio zbog “raskolničkih i necrkvenih aktivnosti”, koje su rezultirale njegovim, kako su kazali iz CPC, nekanonskim samoproglašnjem za mitropolita.

Čitaj još:   DETALJI TRAGEDIJE: Automobil sa pet mladih osoba, silovito udarilo u zid ispod Starog mosta, na licu mjesta poginula je... (foto)

Nakon toga, kako javlja reporter Pobjede, došlo je do tenzija i gurnjaka između pristalica Mihaila i Borisa. Veći incident spriječila je policija.

Pored Cetinja, Crnogorska pravoslavna crkva nalagaće danas badnjake u Podgorici, Baru i Kotoru.

– Koristimo ovu priliku da vam poželimo da Novogodišnje i Božićne dane provedete u svečanom raspoloženju, dobrom zdravlju,ljubavi, miru i slozi sa porodicom, najbližim i najboljim prijateljima i svim građanima koji vas poštuju. Poštovanje vam uzvratite sa pažnjom i dostojanstvom, čuvajući duh zajedništva i ljubavi onako kako nas uči naš Spasitelj Isus Hristos – poručili su ranije iz CPC.

BONUS VIDEO; NOVA- OTVORENI SUKOB MILATOVIĆA I SPAJIĆA, JELENA ĆORLUKA 05.01.2024.

izvor Pobjeda.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more