IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

REAKCIJA IZ KABINETA Mila ĐUKANOVIĆA: “MILORAD Dodik krivotvori činjenice, niko od mene ne može napraviti neprijatelja BiH”… (foto)

Dodik je ranije u intervjuu “Vijestima” rekao da je “Đukanović zatražio da dođe u BiH”, a da “član Predsjedništva BiH nije prihvatio njegov dolazak”

Tvrdnja Milorada Dodika da je Milo Đukanović 2020. godine dođe u BiH nije tačna, saopštili su iz kancelarije bivšeg predsjednika Crne Gore.

Dodik je ranije u intervjuu “Vijestima” rekao da je “Đukanović zatražio da dođe u BiH”, a da “član Predsjedništva BiH nije prihvatio njegov dolazak”

“Naprotiv. Upravo je Dodik lično u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine uručio tadašnjem ambasadoru Crne Gore u Sarajevu zvaničan poziv predsjedniku Crne Gore da posjeti BiH.

Ta posjeta nije realizovana u vrijeme dok je Dodik bio predsjedavajući, i tačno je da je on poslije bio protiv”, saopćeno je iz kancelarije Mile Đukanovića.

Čitaj još:   Slobodan FILIPOVIĆ- DPS: Utvrditi odgovornost svih koji su učestvovali u napadu na građane 5.septembra na Cetinju... (foto)

U tom saopštenju se dodaje kako je Ðukanoviċ tada javno poručio članovima Predsjedništva Željku Komšiću i Šefiku Džaferoviću da ne treba zbog toga da osjećaju nelagodu, i da je potez Dodika “dio nacionalne predstave koju ne treba dalje pothranjivati”.

“Niko od njega, koliko se god trudio, ne može napraviti neprijatelja BiH, ni RS. Nažalost, Dodik se i danas time hvali, ali krivotvori činjenice”, poručeno je u saopćenju.

izvor: Vijesti.rs

DODIK PRITISNUT UZ ZID, KOMANDANT NATO ŠTABA MU PORUČILA…

Brigadni general Marti Bisel, komandant NATO štaba u Sarajevu, preuzela Read more