IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TEMPERATURE PADAJU ZA “15 STEPENI C”: Zima napokon pokazuje zube, zahlađenje i snijeg, ali i bura, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

Nakon dugotrajnog iznadprosječno toplog perioda, od danas očekujemo vremenske uslove koji će biti prikladniji dobu u kojem se nalazimo…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 08. 01. 2024… ‘7: 40… TEMPERATURE PADAJU ZA “15 STEPENI C”: Zima napokon pokazuje zube, zahlađenje i snijeg, ali i bura, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana je… (foto)

U Regionu jugoistoka Evrope se prognozira slab snijeg i temperature zraka sa negativnim predznakom. Na području južne Hercegovine neće biti mraza, ali će osjećaj hladnoće pojačavati umjerena bura. Stabilizacija vremenskih prilika moguća je od od 11. januara.

Jutarnje temperature kretat će se između -8 i -2 u Bosni i do 3 u Hercegovini. Maksimalne očekivane temperature varirat će između -3 i 3, u Hercegovini do 6 stepeni.

Danas se očekuje oblačno vrijeme sa snijegom se očekuje u Bosni, dok u Hercegovini prognozira se povremeno slaba kiša. Temperatura zraka u Bosni od -4 do 2, a u Hercegovini od 6 do 11 stepeni.

U utorak 09. januara, pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom u Bosni. U Hercegovini tokom dana postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura zraka od -8 do -2, na jugu od 0 do 4, a dnevna od -6 do 0, na jugu od 2 do 10 stepeni celzijusa.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 23. novembar 2022. godine

U srijedu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab, uglavnom, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -9 do -3, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni.

U četvrtak jutro umjereno do pretežno oblačno, uz jače naoblačenje tokom dana. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove magla ili niska naoblaka. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od -6 do 0, na jugu do 3, a dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more