IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BH Zmajevi u Mannheimu protiv “LETEĆIH HOLANDEZA”: Nastavak snova o drugoj rundi ili čekiranje karti sa… (foto, video)

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine od 18 sati u Mannheimu protiv Nizozemske igra duel drugog kola grupe E Evropskog prvenstva.

MANNHEIM: Svijet, Sport, vijesti, subota, 13, 01. 2024… 08:22… BH Zmajevi u Mannheimu protiv “LETEĆIH HOLANDEZA”: Nastavak snova o drugoj rundi ili čekiranje karti sa… (foto, video)

Iz tabora BiH upozoravaju da Zmajeve vjerovatno očekuje teža utakmica nego što je bila sa Švedskom. I Nizozemci igraju slično kao Šveđani. Brzi su, rastrčani, a ono što je jako bitno – dobro uigrani.

Zmajevi su na startu turnira u Njemačkoj poraženi od Švedske rezultatom 29:20, a Nizozemci su takmičenje otvorili pobjedom protiv Gruzije rezultatom 34: 29.

I dok je protiv aktuelnih evropskih prvaka malo ko očekivao rezultatsku senzaciju, dobra igra izabranika Irfana Smajlagića u pojedinim dijelovima meča protiv moćnog suparnika definitivno ohrabruje.

No, poslije Švedske stigli su prvi problemi. Turnir je završen za povrijeđenog pivota Benjamina Burića, a virozan je Marko Panjić i njegov večerašnji nastup je pod znakom pitanja i bio bi to veliki hendikep za naš nacionalni tim.

– Očekuje nas dosta zahtjevnija utakmica nego što je to bilo sa Švedskom. Reprezentacija Nizozemske ima dobre trkače, tu će vidjeti svoje šanse. S obzirom na to da je najjače naše oružje odbrana, oni će pokušati nametnuti ritam. Moramo biti svjesni toga, biti odgovorni i pametni, pokušati igru svesti šest na šest – rekao je član stručnog štaba Zmajeva Damir Doborac.

Čitaj još:   Rivalstvo- ZLATNIH LJILJANA koje traje više od 20 godina: Klasik i borba za svjetski tron BIH- IRAN... (foto, video)

Bh. rukometaši upozoravaju na nizozemskog reprezentativca Lucu Steinsa. Igor Mandić igrača PSG-a opisuje kao jednog od najboljih igrača svijeta, koji s pozicije srednjeg beka kontroliše igru 60 minuta, motor je ekipe i od njeg sve kreće.

Svjesni su u timu BiH da poraz vjerovatno donosi kraj snova o prolasku u drugu rundu, dok bi pobjeda protiv Nizozemske pred meč s Gruzijom širom otvorila vrata drugog kruga, što bi bio historijski uspjeh za Zmajeve na velikim takmičenjima.

– Biti ili ne biti, idemo dalje, ili idemo kući. To čini određeni pritisak. Nemamo šta izgubiti, znamo šta nas čeka. A sigurno nas čeka težak protivnik. Igraju sličan rukomet kao Švedska, brz eksplozivan. Mi ćemo probati to usporiti što je moguće više i iskoristiti našu najveću snagu – poručio je Dino Hamidović.

Čitaj još:   FILIP Adžić poručio jednoj novinarki i targetirao medije: Ne bi srećnijih u Crnoj Gori bilo, nego vaših vlasnika da se pobijemo svi među sobom... (foto, video)

BONUS VIDEO: Šesnaesto Evropsko prvenstvo u rukometu počelo u Njemačkoj…

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more