IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMMAR Borančić: Bivši “DF” pokušava da profitira, od protesta bi ostvarili svoje namjere, i potčinili Crnu Goru drugim centrima moći… (foto, video)

Ammar Borančić, potpredsjednik Liberalne partije ocijenio je za Antenu M da su najavljeni štrajkovi prosvjete, zdravstva, javne uprave, policije plod dugoročne neozbiljne megalomanske politike i obećanja vladajuće većine.

“Dugo smo upozoravali da takva populistička politika će na posljedku i dovesti do ovoga, ispostavilo se da je i dovela. U potpunosti razumijem ono što su zahtjevi sindikata i radnika u prosvjeti zdravstvu, pravo stuđu, policiji itd. Zato što oni insistiraju isključivo da se ispoštoje zakon, odnosno ono što je vlada potpisala i vlada to mora ispoštovati.

Da li neko pokušava politički da profitira od ovakvih protesta, čini mi se da pokušavaju upravo one desne radikalne snage, a to je bivši Demokratski front u Crnoj Gori, U pokušaju naravno destabilizacije i slabljenja institucija Crne Gore, što je njihov permanentni cilj, kako bi mogli što lakše da ostvare svoje namjere i svoje ciljeve i da u potpunosti potčine Crno Goru, crnogorske institucije svojoj naopakoj politici koja je zapravo služba nekih drugih centara moći.

Ja mislim da je izvjesnija, realnija i zdravija za Crnu Goru opcija da krajem ove godine umjesto rekonstrukcije vlade ide na nove parlamentarne izbore i da na taj način pokušamo da eliminišemo taj maligni uticaj koji je ova vlada manjkom svoje hrabrosti dozvolila da takav uticaj postoji na vladu Crne Gore”.

Upitan da li štrajkovima DF upozorava premijera Milojka Spajića koliko je politički ranjiv i da mogu da ga destabilizuju preko socijalnog bunta, Borančić kaže da je apsolutno tako.

Čitaj još:   Novi biseri Nede Ukraden: Eh, taj Beograd na vodi... (foto)

“Opet kažem, iako zahtjevi sindikalaca apsolutno jesu opravdani u odnosu na ono što su njihova zakonska prava koja proističu iz GRU , jasno je da Demokratski front pokušava da pošalja poruku Spajiću da se oni pitaju o ovoj vladi, Spajiću takvu poruku sa druge strane šalje i njegov neformalni partijski lider Jakov Milatović, odnosno predsjednik Crne Gore

. Mislim i da gospodin Spajić polako shvata sa kakvom hobotnicom ima posla i kako je zapečatio političku sudbinu ove vlade birajući za svoje partnere upravo takve snage, odnosno plaća plod onoga što jeste nadostatak hrabrosti njegove da izabere proevropskuvladu i proevropske stranke kao svoje partnere u trenutku gdje to treba da uradi”.

BONUS VIDEO: Protest prosvjetnih radnika u Podgorici,

Borančić kaže da svakog dana svjedočimo izjavama lidera DF i ostalih prosrpskih desničarskih partija da što hitnije mora doći do rekonstrukcije.

“Oni čini sežele da u potpunosti preuzmu ne samo po dubini što su uradili, nego i na formalnim najvišim pozicijama da preuzmu i izvršnu vlast. Dakle, ja se nadam da im to gospodin Spajić neće dozvoliti jer bi to bila porazna politika ove vlade Crne Gore, nakon politike koju nam je ostavila prethodna vlada Crne Gore, bojim se da bi to ostavilo ozbiljne loše posljedice po crnogorsko društvo. Nadam se i vjerujem da će biti najbolje rješenje za Spajića i za sve nas i za građane Crne Gore da idemo na vanredne parlamentarne izbore”, zaključio je Borančić.

Čitaj još:   AMMAR Borančić: Najveći broj penzionera ostao zakinut, svjedočimo uvodu u potpuni haos i urušavanje institucionalnog sistema u Crnoj Gori... (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more