IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAJTEŽE MOGUĆE: „Ajkule” saznale imena protivnika za Olimpijske igre u Parizu… (foto, video)

Vaterpolisti Crne Gore će igrati u grupi A Olimpijskih igara u Parizu, a za plasman u četvrtfinale- koje će izboriti najbolje četiri ekipe- boriće se sa Italijom, Hrvatskom, Rumunijom, Grčkom i Sjedinjenim Američkim Državama, odlučeno je na večerašnjem žrijebu u Dohi.

DOHA: Svijet, Sport vijesti, subota, 17, 02. 2024… 19: 22… NAJTEŽE MOGUĆE: „Ajkule” saznale imena protivnika za Olimpijske igre u Parizu… (foto, video)

Rivali našoj selekciji su Italija, Hrvatska, Rumunija, Grčka i Sjedinjene Američke Države

Foto: MTB-Photo.com

Očekivao se težak žrijeb i utisak je da teže nije ni moglo da bude za crnogorske vaterpoliste na Olimpijskim igrama.

“Ajkule” će u Parizu igrati u grupi A, a za plasman u četvrtfinale – koje će izboriti najbolje četiri ekipe – boriće se sa Italijom, Hrvatskom, Rumunijom, Grčkom i Sjedinjenim Američkim Državama, odlučeno je na večerašnjem žrijebu u Dohi.

U grupi B će biti Španija, Mađarska, Srbija, Australija, Japan i Francuska.

Novost je što se u žrijebu za Olimpijske igre našla Rumunija, mada se i najavljivalo da bi na Olimpijskim igrama mogla da zauzme mjesto predstavnika Crnog kontinenta – Južne Afrike.

Čitaj još:   LUDNICA- "KAO OD MAJKE ROĐEN": U nevjerici gledali kako potpuno go šeta gradom, ušao u Turističku zajednicu, komunalni, redari u čudu ga gledali...(foto, video)

To znači da bi izabranici Vladimira Gojkovića dočekali vizu za Grad svjetlosti i da su eliminisani od Rumuna u osmini finala Svjetskog prvenstva.

Crna Gora je žrijeb dočekala iz šestog šešira, u kojem se našla zajedno sa Francuskom, a vaterpolo turnir na OI je na programu od 28. jula do 11. avgusta.

Biće to peti nastup našeg nacionalnog tima na Olimpijskim igrama – 2008, 2012. i 2016. je bio četvrtoplasirani, a 2021. osmi.

Bonus video: Crnogorske Ajkule

izvor iBaslkan.net/ Vijesti.me