IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: U raljama Dalaj Lame… (foto)

Teško je povjerovati da političari koji zastupaju interese bošnjačkog naroda u Crnoj Gori ne prepoznaju aktuelne političke procese. Teško je povjerovati i da pristaju na ignorisanje sve očiglednije uspostave projekta ”srpski svet”.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, nedelja, 18, 02. 2024… 09: 22… ŽELJKO Vukmirović: U raljama Dalaj Lame… (foto)

Teško je povjerovati i da ne prepoznaju činjenicu da upravo pripadnici bošnjačkog naroda čine najveći broj iseljenika iz Crne Gore. Teško je povjerovati u bilo koju drugu računicu osim one o privremenom, ličnom komforu.

piše: Željko Vukmirović

Koji Mandić? Koja lama? Koja zastava? Koji crni Svetosavski bal?

I to bi bio epilog stava Bošnjačke stranke koja je odlučila da se ne pridruži podnošenju krivične prijave protiv predsjednika Skupštine Andrije Mandića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja, time što je u svom kabinetu istakao zastavu druge države.

Biće da su bošnjački političari mnogo napredni. Ne bave se oni tričarijama poput predsjedovanja izvršnim zakonodavnim tijelom od strane spektakularnog četničkog vojvode ili iskompleksiranim isticanjem zastava. Imaju oni pametnija posla. Ili samo svoja posla…

Bošnjaci u Crnoj Gori znaju sve o Mandiću. A i o njegovim zastavama. Znaju sve i o Svetosavskom balu. A i o padanju u trans dok se uz histeričnu vrisku prolamaju stihovi iz obaveznog srpskog hegemonističkog gradiva “kukaju Turci, leleču bule”.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Prokleti rajsferšlus i gazda Rajo... (foto)

Bošnjački politički predstavnici su već nešto drugo. I biće, stvarno, da su napredni.

Dok prosrpske i proruske političke strukture uporno rade na destabilizaciji i urušavanju crnogorske države, politički predstavnici Bošnjaka se prilagođavaju novonastalom kalkulativnom rasporedu snaga na političkom tržištu. U prilog realizaciji priželjkivanih ličnih angažmana.

Ili su možda svi zaboravili čuvenog predsjednika Skupštine opštine Petnjica Adnana Muhovića koji je novi i donirani auto marke “Dacia”, sa plaćenim osiguranjem i garancijom na pet godina mijenjao jer – “ne može predsjednik da se vozi u rumunskom autu”. Čak, priča kaže i da je rekao da je takav auto više za prodavce usisavača marke “rejnbou”.

Teško je povjerovati da političari koji zastupaju interese bošnjačkog naroda u Crnoj Gori ne prepoznaju aktuelne političke procese. Teško je povjerovati i da pristaju na ignorisanje sve očiglednije uspostave projekta “srpski svet”.

Teško je povjerovati i da ne prepoznaju činjenicu da upravo pripadnici bošnjačkog naroda čine najveći broj iseljenika iz Crne Gore. Teško je povjerovati u bilo koju drugu računicu osim one o privremenom, ličnom komforu.

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić je od prigodnog Raja Evrope ovih dana avanzovao u namazanog Dalaj Lamu. Praktično, svetac. Uzgred, stiče se utisak da je sa svojim rasprostranjenim osobljem srušio skoro sve barijere koje dijele Crnu Goru od promocije u minornu srpsku pokrajinu. Ili tek uslužnu izbornu jedinicu beogradskog režima.

Čitaj još:   STRAVIČNA TRAGEDIJA U BiH: ŠAMPION u kick-boksu DŽEMAL ubijen u buregdžinici

Uostalom, Rajo Dalaj Lama zna sve o bilo kakvim barijerama. Svojevremeno je i privođen zbog ilegalnog prelaska crnogorske granice. Kao, bio je zalutao. Sada se, pak, pronašao. U uzmicanju političkih predstavnika Bošnjaka. I postao velika faca.

Prodavci usisivača marke “rejnbou” su bili bolji.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more