IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“CRNOGORSKI Lavovi” počeli operaciju SP 2025: Bolji od Italije, to treba i da pokažu…. (foto, video)

Rukometaši Crne Gore počeli pripreme za baraž mečeve protiv Italije- prvi je na programu u četvrtak u Konversanu, revanš tri dana kasnije u Podgorici…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, utorak, 07, 05. 2024… 01: 12… “CRNOGORSKI Lavovi” počeli operaciju SP 2025: Bolji od Italije, to treba i da pokažu…. (foto, video)

Operacija Svjetsko prvenstvo krenula je danas – rukometaši Crne Gore u Podgorici su počeli pripreme za utakmice baraža sa Italijom koje se igraju u četvrtak u Konversanu i u nedjelju u Podgorici.

Šola na današnjem treningu, Foto: RSCG/Stefan Ivanović

Pakao “Morače” u junu 2012. progutao je giganta Švedsku i odveo rukometaše Crne Gore na prvo Svjetsko prvenstvo, deset godina kasnije “lavovi” su preko Grčke ponovo otvorili vrata Mundijala, a novu šansu da budu dio planetarne elite imaće protiv do sada najlakšeg rivala u baražu – Italije.

Operacija “Mundijal 2025” u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj krenula je danas – “lavovi” su u Podgorici počeli pripreme za utakmice sa “azurima” koje se igraju u četvrtak (20h) u Konversanu i u nedjelju (17.30h) u Podgorici.

Momci Vlada Šole su veliki favoriti, ali mnogi raniji mečevi su upozorenje da opuštanja ne smije da bude…

“Vjerujem da ćemo biti 100 odsto motivisani”, jasan je Šola. “Italijani nemaju šta da izgube, igraju protiv reprezentacije koja je dobra po imenima i koja je na Evropskom prvenstvu pokazala dobru igru”.

Selektor Crne Gore upravo zbog toga smatra da će rivalu biti lakše u dvomeču baraža.

“Da, jer nisu opterećeni da nešto moraju, sve što naprave je dobro. Biće rasterećeni – imaju pravo na grešku, mi ne”, jasan je hrvatski stručnjak.

Bez Čepića, Branko Vujović na pregledima

Prvi trening Šola je morao da odradi bez nekoliko važnih imena Vuka Borozana, Miloša Vujovića, Stefana Čavora, Branka Vujovića i Radojice Čepića- posljednji će zbog povrede preskočiti baraž.

“Situacija je generalno dobra- Branko Vujović će sjutra odraditi pregled, jer je dobio udarac u koljeno, pa će snimiti da vidimo o čemu se tačno radi. Čepić je prije sedmicu najavio da ne može doći, tek je skinuo longetu”, kaže Šola.

Čitaj još:   DRAŽIN ČETNIK "Gurović robija uz maminu čorbu": Šta ga čeka tokom 10 mjeseci kućnog pritvora...
Sa današnjeg treninga 'lavova'
Sa današnjeg treninga “lavova”foto: RSCG/Stefan Ivanović

Bek Crne Gore nedostajaće u oba pravca…

“Nadao sam se da će makar 10 dana ranije početi sa treninzima da bismo ga iskoristili u odbrani. Ali šta je tu je, imaćemo hendikep na ‘četvorci’ u odbrani, ali moraćemo da se se ‘pokrijemo'”, naglasio je Šola.

Igra sa EP vodi na SP

“Lavovi” su se za lakšeg rivala u baražu izborili dobrim igrama na posljednjem Evropskom prvenstvu.

“Euro je davna prošlost, ovo je najvažnija sedmica ove godine. Ali, ako već govorimo o Evropskom prvenstvu, onda moramo da pokažemo igru iz tih utakmica da bismo prošli”, jasan je selektor.

O kvalitetima Italije kaže…

“To je reprezentacija koja igra “jedan na jedan”, nešto slično kao Island, samo ne na tom nivou. Znaju da odigraju čvrstu odbranu, imaju odličnog golmana koji kad ima dan brani stvarno dobro. Vjerujem da će za nas pripremiti duboku varijantu odbrane, jer sam vidio da su protiv Francuza, dakle protiv ekipa koje imaju dobre šutere, igrali 3-3 ili duboku 5-1 zonu”, objasnio je Šola.

Šta je recept za takvu igru?

“Pripremaćemo varijante protiv te zone da nas slučajno ne bi ‘zaskočili’. Bekovi imaju dobru saradnju sa pivotima, većina napada im se tako završava i moramo da obratimo pažnju na to. Čvrsti su u kontaktu, 60 minuta će pokušavati da igraju “jedan na jedan”, a takođe su dobri i u tranziciji”.

Bolji smo, treba to i da pokažemo

U svakom slučaju selektor ne bježi od uloge favorita…

“Kad igraju protiv jačih rivala na papiru Italijani vrlo su angažovani i motivisani, igraju bez opterećenja i pokazuju određeni kvalitet. Naravno da smo rejtingom bolja ekipa od njih, kvalitetniji smo, ali to moramo da dokažemo na terenu u četvrtak i nedjelju”, kaže hrvatski stručnjak.

Čitaj još:   MILOŠ Nikolić: Histerični napadi na MILA Đukanovića, novi nivo beščašća škaljarske Ure...

Italija je do baraža i meča sa Crnom Gorom stigla pobjedom nad Belgijom, selekcijom koja je igala na posljednjem Svjetskom prvenstvu.

“Ispratio sam te mečeve, ali ne znam na kojem je nivou ona igrala, jer sam gledao utakmice gdje su odigrali mnogo bolje nego protiv Italije, a pojedioni igrači su se oprostili, pa je i to vjerovatno razlog zašto nisu igrali kvalitetnije…

Više sam bio fokusiran na mečeve Italije sa Poljskom u prošlim kvalifikacijama kada su igrali odlično, kao i protiv Francuske gdje su pokušavali dubokom zonom da ih iznenade i da im ne pucaju sa devet metara. Imaju neku ideju, moramo naći rješenja za njihove pokušaje iznenađenja”, zaključio je Šola.

Bonus video: Crnogorska himna pred utakmicu Evropskog prvenstva Crna Gora- Holandija (22. jan 2022)

izvor Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more