IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Podgorička opozicija: Glavni grad je u haosu, budvanski sindrom se prenio na Podgoricu, rješenje su samo novi izbori… (foto)

Odbornici opozicije u Skupštini Glavnog grada su saopštili da je kriza u gradskoj vlasti na vrhuncu, te da su jedino rješenje novi izbori.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 21, 03. 2024… 09: 22… Podgorička opozicija: Glavni grad je u haosu, budvanski sindrom se prenio na Podgoricu, rješenje su samo novi izbori… (foto)

Foto: Portal AnalitikaFoto: Portal Analitika

“Ispred sva tri odbornička kluba opozicije saopštavamo da sjednica parlamenta nije održana zbog nedostatka kvoruma, što je odraz duboke krize. Danas imamo potpuno nestabilnu političku situaciju i u Vladi i u državnom parlamentu i u brojnim lokalnim upravama”, kazao je na konferenciji za novinare šef Odborničkog kluba DPS- a Andrija Klikovac.

“Želimo da građani jasno vide ko upravlja gradom. Njih ne interesuje mišljenje i interesi građana, već samo funkcije i da zadrže kvote unutar administracije. Glavni grad je u haosu. Jedini način za prevazilaženje krize i u državi i u gradu su izbori”, naveo je on.

Jasno je bilo, kaže Miloš Mašković iz SD-a, da će razdor u Pokretu Evropa sad dovesti do nestabilnosti u funkcionisanju Glavnog grada.

Čitaj još:   SASTANAK ESCOBARA I ĐUKANOVIĆA: "Ključni problem nestabilnosti regiona ne može biti riješen bez..."(video)

“Ovakvo stanje nas ne raduje, nakon godinu rada nove lokalne uprave mi nemamo funkcionalnu vlast, brojne ustanove su u v.d. stanju, sve je ovo dokaz neslanaženja i potpunog haosa – od upada na press konferencije do smeća na svakom ćošku grada”, naglasio je on.

Da ne prisustvuju današnjoj sjednici, kako dalje ističe Mašković, iz opozicije su odlučili kako bi pokazali građanima da aktuelna vlast nije u stanju da održi niti jednu sjednicu.

“Građani nijesu dobili ono što im je obećavano tokom kampanje. Dobili su sve suprotno od toga. Ovoj vlasti je od svega važniji koalicioni sporazum i opstajanje na funkcijama”, kazao je on.

Budimir Mugoša iz SDP-a rekao je kako se danas pokazalo da su za vlast partijski i lični interesi ispred svega.

“Budvanski sindrom se prvo prenio na Vladu, a onda i na Glavni grad. Rješenje su izbori na oba nivoa”, dodao je Mugoša…

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more