IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OBRT U SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Pojavila se još DVA svjedoka! (foto i video)

Optužnica nije podignuta jer još uvijek nisu ispričali šta ZNAJU…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 20.04.2021… 00: 59… OBRT U SLUČAJU MIKE ALEKSIĆA: Pojavila se još DVA svjedoka! (foto i video)

Protiv Mike Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih dijela, u 11 je riječ o polnom uznemiravanju, osam su krivična dijela silovanja, a sva su izvršena od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Prema nezvaničnim saznanjima, to je bio plan, ali je u međuvremenu došlo do njegove promjene. Trebalo bi, kako kaže izvor, da budu prvo saslušana još dva svjedoka.

“Sve je bilo spremno za podizanje optužnice, a onda su advokati oštećenih predložili nove svedoke”, navodi sagovornik. Kako otkriva, reč je o dvojici veštaka koji su radili psihološko veštačenje glumice Milene Radulović.

“Oni bi svakako mogli mnogo toga da kažu što bi osvetlilo ovaj slučaj”, kaže isti izvor. Kako sada stvari stoje, novi svjedoci trebalo bi da budu saslušani do kraja ove nedelje, a najvjerovatnije u četvrtak. Poslije toga, očekuje se i podizanje optužnice.

Psihološkom vještačenju bilo je podvrgnuto svih devet djevojaka, žrtava Miroslava Mike Aleksića. Rezultati vještačenja ukazali su da su djevojke govorile istinu o tome kako ih je nastavnik glume silovao i seksualno zlostavljao.

Kako je ispričao punomoćnik nekih od žrtava Jugoslav Tintor, žrtve je vještačila komisija vještaka neuropsihijatara i psihologa, koja je zaključila da su one trpjele “psihičke patnje visokog intenziteta”. Prema nalazu vještaka, iskazi djevojaka o tome šta su preživjele od Aleksića mogu se smatrati potpuno validnim.

Čitaj još:   FC Barcelona, ima problem: Ousmane Dembele, ovisnik o igricama...

Iz vještačenja proizlazi da se ponašaju iskreno, da kod njih nema konfalublacije (popunjavanje rupa u sjećanju izmišljenim, fiktivnim detaljima), poremećaja, mitomanije, fantas

Inače, Apelacioni sud u Beogradu produžio je u petak za još mjesec dana pritvor Aleksiću koji se sumnjiči da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

“Pritvor po ovoj odluci može da traje do 11. maja”, precizirala je portparolka suda Mirjana Piljić.

Po nalaženju Apelacionog suda zadržavanje Aleksića u pritvoru je neophodno, jer postoje specifične okolnosti koje ukazuju na to da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo u slučaju puštanja na slobodu, a s obzirom na to da iz do sada izvedenih dokaza proizlazi da je osumnjičeni pokazao naročitu upornost i bezobzirnost prilikom izvršenja krivičnih dela za koja se osnovano sumnjiči.

Takođe, kako je dodala, Apelacioni sud je imao u vidu i da je oštećeno više lica, prema kojima je vršeno više krivičnih djela, neka i u periodu kada su oštećene bile maloljetne.

Pored toga, mjesto izvršenja krivičnih djela je studio glume čiji je vlasnik osumnjičeni, a u pitanju je mjesto koje bi trebalo da bude mejsto a prvo za obrazovanje i vaspitanje mladih.

Protiv Aleksića je Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovelo istragu za ukupno 19 krivičnih djela, u 11 je riječ o polnom uznemiravanju, osam su krivična djela silovanja, a sva su izvršena od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Negirao djelo, najmlađa žrtva maloljetna

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga prva prijavljuje sve to policiji, a nakon nje su to učinile i druge djevojke.

Čitaj još:   STIŽE VELIKA PROMJENA VREMENA: Temperature u padu, nestabilno s kišom, u petak se očekuju olujni udari juga... (foto)

Jedna od djevojaka je u vrijeme napastvovanja bila maloljetna,dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloljetne i nakon punoljetstva…

Dešavanja u regionu i sve oko škole glume Mike Aleksića za portal Ibalkan.net prati ADNA Bojadžić

(Mondo/Blic)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more