IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOŠARKAŠKA BOMBA: NA KLUPI TURSKOG GIGANTA Aleksandar Saša Đorđević- preuzeo Fener… (foto i video)

Aleksandar Đorđević novi je trener turskog prvoligaša Fenerbahčea…

ISTANBUL: Svijet, Sport, vijesti…nedelja, 1.08.2021…13: 29… KOŠARKAŠKA BOMBA: NA KLUPI TURSKOG GIGANTA Aleksandar Saša Đorđević- preuzeo Fener… (foto i video)

“Danas imamo informacije ko je naš novi trener. Naš predsjednik je želio da se to objavi. Aleksandar Dordević je naš novi trener”, rekao je član Upravnog odbora Fenerbahcea Sertac Komsuoglu.

Do skora je bio trener Virtusa iz Bolonje sa kojim je osvojio titulu pa otišao, dogovorio je lične uslove sa turskim gigantom, koji je nedavno napustio aktuelni selektor Srbije Igor Kokoškov.

On je kazao kako je trener Fenerbahce Igor Kokoškov saopćio rukovodstvu kluba kako želi karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama.

Đorđević je u karijeri igrao je za Partizan, Olimpiju Milano, Fortitudo, Portland Trailblazerse, Barcelonu, Real Madrid i Scavollini Pesaro.

Čitaj još:   Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u HERCEGOVINI... (foto)

Osvojio je dva prvenstva SFR Jugoslavije (1987. i 1992. godine), dva Kupa Jugoslavije (1989. i 1992.), tri prvenstva Španije (1997, 1999. i 2000.), tri Kupa Radivoja Koraća (1989, 1993. i 1999.) i Kup evropskih šampiona (1992.).

Aleksandar Đorđević je kao trener vodio Olimpiju Milano, Benetton Treviso, Panathinaikos, Bayern Minhen, Virtus Bolognu, te reprezentacijiu Srbije.

izvor iBalkan.net