IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UP NEĆE DA ODGOVORI: Da li ”Budvanska” kriminalna grupa sprema oružane incidente na Cetinju… (foto)

Odakle Budvanima dozvole za oružje?

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti… petak, 13.08… 14: 44… UP NEĆE DA ODGOVORI: Da li ”Budvanska” kriminalna grupa sprema oružane incidente na Cetinju… (foto)

Da li je jedan od vođa ”Budvanske” kriminalne organizacije nedavno okupio članove i saopštio im da će 4. septembra tokom hijerotonisanja Mitropolita Joanikija biti na Cetinju- tačnije u Cetinjskom manastiru, ali i okolnim lokalima koje drže osobe bliske klanu Škaljarci?

Da li je tačno da su pripadnici ove kriminalne grupe dobili dozvolu za nošenje oružja u posljednjih nekoliko mjeseci, odnosno da li im je MUP izdao oružani list za sportsko streljaštvo, a po preporuci ANB?

Da li je tačno da se pripadnici ”Budvanske” kriminalne organizacije slobodno kreću sa tim oružjem i ne podliježu kontrolama lokalne policije na čijem je čelu pašenog predjsednika Opštine Budva Marka Carevića, Zoran Bubanja?

Sve su ovo nezvanične informacije koje Uprava policije u zvaničnim odgovorima za portal Standard nije ni potvrdila, ni demantovala.

Izbjegavajući da daju konkretne odgovore na ova pitanja u dopisu koji je portal Standard dobio stoji da takve podatke i operativne informacije ne mogu pružiti, jer bi to, kako su naveli, predstavljao neprofesionalan stav Uprave policije.

Odgovor UP po ovim jako važnim pitanjima koja se odnose na bezbjednost građana Cetinja, ali i kompletnu bezbjednosnu sliku u Crnoj Gori i rizike koje bi mogli izazvati, prenosimo integralno:

”Uprava policije, kako samostalno, tako i u saradnji sa drugim organima obavještajno bezbjednosnog sektora, u kontinuitetu preduzima sve mjere i radnje koje se odnose na suprotstavljanje aktuelnim bezbjednosnim izazovima i očuvanju stabilnog bezbjednosnog ambijenta.

Čitaj još:   Siniša Mihajlović neće biti sahranjen u Srbiji: Evo kada i gdje će legendi biti poslednji ispraćaj... (foto, video)

S tim u vezi, možemo konstatovati shodno definisanim prioritetima mjere i radnje u kontinuitetu preduzimaju u odnosu na članove organizovanih kriminalnih grupa, kao i druga operativno interesantna lica, ali i sva ona lica za koja postoje operativna saznanja da bi svojim djelovanjem na bilo koji način ušla u zonu krivične ili nekog drugog oblika odgovornosti, te da u tom pogledu neće biti privilegovanih lica po bilo kojem osnovu.

Shodno Vašim pitanjima, imajući u vidu sve veće opravdano interesovanje javnosti za 4. septembar 2021.godine i najavaljeni događaj na Cetinju, ukazujemo da i u odnosu na navedeni događaj, kao jedan od nosilaca sistema bezbjednosti, preduzimamo kontinuirane aktivnosti, koje se između ostalog odnose i na prikupljanje i analizu saznanja iz različitih izvora, neophodnih za planiranje preventivnih, obavještajnih i operativno istražnih aktivniosti, usmjerenih na gore definisane ciljeve.

Ipak, konkretan odgovor na Vaše pitanje, bez obzira o kojem licu se radi, predstavljao bi neprofesionalan stav Uprave policije, koje bi prije svega bio u suprotnosti sa pozitivno pravnim propisima kojima je u različitim oblastima definisano postupanje Uprave policije, i to odredbi Zakona o unutrašnjim posplovima, prevashodno zbog činjenice da su podaci koji ste naveli dio evidencija koje Uprava policije vodi shodno navedenom, zakonu, kao i odredbi Zakona o zaštiti podataka o ličnosti i Zakona o tajnosti podataka.”

Čitaj još:   SARAJEVO: Obavijest za bh. studente koji su se zatekli u inostranstvu... (foto)

Međutim, više dobro obaviještenih izvora portala Standard potvrdilo je da je nekoliko pripadnika ”Budvanske” dobilo oružani list za sportsko streljaštvo, što im omogućava nesmetano korišćenje oružja.

S tim u vezi, portal Standard je po osnovu Zakona o slobodnom pristupu informacijama tražio od Ministarstva unutrašnjih poslova uvid u dokumentaciju kojom se ovim licima omogućila dozvola za oružje.

izvor Standard.co.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more