IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAREDNIH DANA PRETEŽNO OBLAČNO: Gdje se očekuje jača kiša, temperature iznad prosjeka… (foto)

Kiša, povremeni pljuskovi i umjereno do jako jugo karakterisaće vremenske prilike u BiH do subote…

SARAJEVO: Regija- BiH, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03.11. 2021… 09: 36…NAREDNIH DANA PRETEŽNO OBLAČNO: Gdje se očekuje jača kiša, temperature iznad prosjeka… (foto)

U Bosni i Hercegovini danas će prijepodne biti pretežno oblačno vrijeme, dok će u drugoj polovini dana uslijediti djelomično smanjenje oblačnosti, a slaba kiša je moguća na području Krajine i sjevera Bosne…

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 2 stupnja, Bugojno i Zenica 4, Jajce 5, Tuzla 6, Drvar, Gradačac i Sanski Most 7, Ivan-sedlo i Sarajevo 8, Bihać i Livno 9, Grude 10, Mostar 12, Neum 17 stepeni.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 937 milibara, za pet milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Očekuje se vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Sredinom dana u Bosni su povremeno mogući i jači udari vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni Celzijusovih.

U Sarajevu pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti od sredine dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18.

Čitaj još:   EPIDEMIOLOG: Nastaće takva varijanta korone da ni vakcinisani neće biti zaštićeni... (foto)

U srijedu se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti jaču kišu uglavnom na području Hercegovine i jugozapada Bosne. U većem dijelu Bosne lokalno slabija kiša. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Dalje jačanje juga u noći na četvrtak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između pet i 10 stepeni, na jugu zemlje do 13. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak se prognozira oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Očekuje se jako jugo, sa olujnim udarima. Slabljenje vjetra u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23 stepeni.

Kiša, povremeni pljuskovi i umjereno do jako jugo karakterisat će vremenske prilike u BiH do subote, prognoze su Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U periodu od 7. do 11. novembra preovladavaće umjereno oblačno i djelimično sunčano. Padavine su moguće u periodu od 12 do 15. novembra. Temperature zraka biće malo iznad prosječnih vrijednosti za ovo doba godine…

http://iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more