IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

INICIJATIVA O NEPOVJERENJU VLADI: GLASANJE ILI POVLAČENJE

Poslanici bi, kako je ranije bilo najavljeno, na današnjoj sjednici Skupštine trebalo da počnu raspravu o Inicijativi opozicije o nepovjerenju Vladi Zdravka Krivokapića. Međutim, opozicija, navodno, namjerava da inicijativu povuče iz skupštinske procedure, pa da je ponovo početkom naredne godine ponovo stavi u proceduru.

Ove informacije nisu potvrđene ali ni demantovane.

Razlog opozicije za povlačenje inicijative je navodno najnovija najava Demokratskog fronta koji je predložio da se ide na  nove izbore.

Opozicionim partijama je za “pad” Krivokapićevog kabineta potreban glas jednog poslanika parlamentarne većine.

Vlast u Skupštini predstavlja 41 poslanik vlasti i 40 opozicije.

Ranije su podnosioci Inicijative saopštavili da imaju dovoljno glasova koji bi doveli do “obaranja” Vlade. Poslanici vlasti su poručili da neće rušiti Vladu sa DPS-om.

Čitaj još:   EMIR Hadžihafizbegović: Onaj ko ne PRIZNAJE GENOCID SPREMAN GA JE PONOVNO POČINITI- Nije lako ŽIVJETI BOŠNJACIMA u RS- u (video)

Po Ustavu Crne Gore u slučaju da se ne izglasa nepovjerenje Vladi nova inicijative o nepovjerenju ne može biti podnijeta prije isteka roka od tri mjeseca.

izvor. cdm.me

Veče u kojoj je cijela Turska priželjkivala i “dobila” zlatnu i srebrenu medalju na EP u Berlinu…

Gulijev oborio rekord evropskih prvenstava na 200 metara... Bilo je Read more

Čitaj još:   ALEKSANDAR Vučić o sankcijama Rusiji namerno priča tako da ga niko ne razume: "Kako uvesti sankcije Rusiji, a da ne boli?" (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more