IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Crna Gora poslije plasmana rukometaša na SP: “Jedan san je postao java, novi je Pariz i Olimpijske igre…” (foto, video)

Miloš Vujović je na šampionatu Evrope bio član idealne postave: “Nezaboravna noć, to je jedini način da opišem revanš meč protiv Grčke, plasman na Svjetsko prvenstvu u fenomenalnoj atmosferi. Potvrdili smo da smo generacija koja je kadra za velika dijela”…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, Vijesti, utorak, 19. 04. 2022… 12: 54… Crna Gora poslije plasmana rukometaša na SP: “Jedan san je postao java, novi je Pariz i Olimpijske igre…” (foto, video)

Rukometaši Crne Gore izborili su plasman na Svjetsko prvenstvo. Poslije poraza u Grčkoj sa 25:23, izabranici Zorana Roganovića su u dupke punoj dvorani „Morača“ slavili protiv Grčke sa 33:25 (16:12), pa je veliko slavlje zbog plasmana na planetarnu smotru moglo da počne.

Projekat koji je započet prije četiri godine, sa ciljem da se obezbijedi kontinuitet učešća na velikim takmičenjima je nastavljen, jer je Crna Gora poslije dva uzastopna šampionata Evrope, obezbijedila mjesto i na Svjetskom prvenstvu, a krajnji cilj projekta je borba za mjesto na Olimpijskim igrama u Parizu i Los Anđelesu, uz što bolje rezultate na velikim takmičenjima koja slijede.

“Nezaboravna noć, to je jedini način da opišem revanš meč protiv Grčke, plasman na Svjetsko prvenstvu u fenomenalnoj atmosferi. Dvorana je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, energija sa tribina se prenijela na parket, došlo je do sinergije, sve kockice su se složile u željeni mozaik, pa smo stigli do planetarne smotre, poslije odličnih partija na prethodnom šampionatu Evrope. Potvrdili smo da smo generacija koja je kadra za velika dijela”, naglasio je Miloš Vujović koji je na pomenutom šampionatu Evrope bio član idealne postave, pa nastavio:

Čitaj još:   LEDENO DOBA U CRNOJ GORI! Snijeg do kuka odsjekao sela od svijeta! Domaćinstva u potpunom mraku... (foto, video)
Izvor RSCG

“Iskreno, očekivao sam kao i svi u timu da ćemo imati nešto lakši posao protiv selekcije Grčke, ali se po ko zna koji put pokazalo da sve države napreduju iz godine u godinu. Međutim, u momentima kada je bilo najvažnije, pokazali smo da smo kvalitetniji i da nam je mjesto na Svjetskom prvenstvu, na kojem ćemo imati šta da pokažemo, kao i na prethodnom Evropskom prvenstvu, na kojem bi uspjeh, vjerovatno bio veći, da smo imali prave pripreme, da nismo imali ogromne probleme sa povredama i koronavirusom”.

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Miloš Vujović, je nastavio sa izlaganjem:

“U ovom momentu nismo jedna od najboljih selekcija na planeti, ali jedna od najperspektivnijih, jedna koja najviše obećava, definitivno jesmo. Pokazali smo to na šampionatu Evrope, pokazaćemo to i na planetarnoj smotri. Projekat koji smo započeli, nastavljamo. Obezbijedili smo treće veliko takmičenje u nizu, sada je cilj da budemo što konkurentniji za visok plasman, da se umješamo u borbu za plasman na Olimpijske igre u Parizu”, naglasio je Miloš Vujović, pa zaključio:

Izvor RSCG

“Znam da na putu ka Parizu moramo da stignemo do četvrtfinala na Svjetskom prvenstvu, ali na osnovu svega što je prikazala ova selekcija, na osnovu potencijala koji posjeduje, zaista verujem da smo kadri da se umješamo u borbu za mjesto u Parizu, vjerujem da smo kadri da san pretvorimo u javu, vjerujem da možemo od Olimpijskih igara. Svjestan sam da je konkurencija paklena, ali pakleno ćemo se boriti na putu ka ostvarenju sna”.

Čitaj još:   Redžep Tajip ERDOGAN POMAŽE BRAĆI I SESTRAMA U NEVOLJI: "Spasili smo ih 2011. i sad ćemo"... (foto, video)

Ono što definitivno može da raduje ljubitelje rukometa i sporta u Crnoj Gori je činjenica da rukometna repezentacija Crne Gore, odnosno generacija koju sa uspjehom vodi selektor Zoran Roganović može da traje do Olimpijskih igara u Los Anđelesu, ali popularni “lavovi” ne žele da čekaju toliko dugo. Odlučni su u nameri da se predstave u sjajnom izdanju na Svjetskom prvenstvu, da se upuste u borbu za mjesto u Parizu.

izvor Antena M.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more