IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠPIJUNSKO- KRIMINALNA ŠEMA KONTROVERZNOG ABAZOVIĆA: Srpsko- ruski ”resurs” želi da preuzme švercerske kanale?

Čini se da je Abazović duboko zaglibio u veleizdajničke i kriminalne aktivnosti i pitanje je samo da li će nadležni organi imati snage i kredibiliteta da se bore protiv korupcije i kriminala na ovako visokom nivou. Da bi napredovali u ispunjavanju kriterijuma iz poglavlja 23. i 24. upravo je potrebno započeti borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, gdje, po svemu sudeći, kontroverzni Abazović i njegovi saradnici sada zauzimaju centralno mjesto

Kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović potpuno je izgubio kompas i ofirao se kao pokrovitelj rusko-srpskog hibridnog djelovanja i saradnik kriminalnih struktura koji želi da preuzme unosni biznis šverca cigareta (i ko zna čega još).

Nakon što je Abazović smijenio Sava Kenteru sa mjesta direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), to je izazvalo stihiju negativnih reakcija kako domaće, tako i međunarodne javnosti.

Smjena Kentere je po svemu sudeći potez kojim je kontroverzni premijer u tehničkom mandatu potpisao svoje političko samoubistvo. Koliko je smjena Kentere apsurdan, isforsiran i u krajnjem očajnički potez, najbolje govore reakcije zapadnih diplomata, zvaničnika i eksperata koji su bili zgranuti ovim manijakalnim potezom potrčka zvaničnog Beograda i nezvanične Moskve.

Čak ni ambasadorke SAD i Velike Britanije Džudi Rajzing Rajnke i Karen Medoks nijesu mogle iza diplomatskih oblandi da sakriju zgranutost potezom Abazovića, koji je očigledno i bez ikakvog uvijanja, brutalno i na veoma nevaspitan, uličarski način nastavio da sprovodi naređenja nalogodavaca iz Beograda i Moskve.

Čitaj još:   DANIJEL Živković čestitao Novu 2024 godinu: Zajedno do boljeg života... (foto, video)

Stoga i ne čudi što je zapad šokiran Abazovićevim potezom kojim je zabio prst u oko Vašingtonu, Briselu i Londonu. Što o smjeni Kentere misle najbolje se moglo zaključiti kada je smijenjeni v.d. direktora ANB-a dočekan burnim aplauzom na panelu tokom drugog dana 2BS Foruma u Budvi.

Ruku mu je pružila čak i poslovično rezervisana Rajnke koja se do sad ”klela” u Dritana, Amfilohija Radovića i njihove pokrovitelje iz kontroverznog koncerna Vijesti.

Veze sa srpskim i ruskim operativcima

Smjena Kentere došla je iznenada, i to nekoliko dana nakon što je Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pokrenula istragu protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Za špijunažu u korist Rusije privedena su dvojica crnogorskih državljana, iz zemlje je protjerano 28 stranaca, uglavnom Rusa i jedan samoproklamovani srpski ambsador, a šest službenika ruske ambasade proglašeno je personama non grata.

Supruga uhapšenog Radomira Sekulovića jednog od osumnjičenih za špijunažu u korist Rusije, je kandidatkinja za odbornicu na podgoričkoj listi URA, partije kontroverznog Abazovića, koju predvodi Luka Rakčević.

Čitaj još:   PRORADILI, Fejsbuk, Instagram i Vocap: Razlog POTPUNOG KOLAPSA na društvenim mrežama...

kompletan tekst na http://aktuelno.me

Piše: Balša Knežević

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more