IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AP: Prosrpska i proruska većina u pralamentu zaustavlja Crnu Goru na putu u EU; Reuters: Crna Gora u ćorsokaku… (foto, video)

Napominje se da je „Crna Gora, ključni zapadni saveznik na Balkanu, PARALIZOVANA višemjesečnom krizom vlade koja je zaustavila proces integracije zemlje u Evropsku uniju”…

LONDON: Svijet, Crna Gora, vijesti utorak, 13- XII- 22- 11: 21… AP: Prosrpska i proruska većina u pralamentu zaustavlja Crnu Goru na putu u EU; Reuters: Crna Gora u ćorsokaku… (foto, video)

Sukobi su izbili u poneđeljak tokom protesta opozicije u Crnoj Gori koji odražavaju duboku političku krizu između prozapadnih, te prosrpskih i proruskih tabora u maloj balkanskoj zemlji koja je članica NATO — izvještava „Associated Press”.

„Protest je održan nakon što su poslanici u zgradi parlamenta glasali da se prozapadnom Predśedniku zemlje oduzme ključna uloga u imenovanju premijera. Zakon je pogurala PROSRPSKA i PRORUSKA većina u parlamentu, što je naljutilo prozapadnu opoziciju”, izvještava „Associated Press”.

Napominje se da je „Crna Gora, ključni zapadni saveznik na Balkanu, PARALIZOVANA višemjesečnom krizom vlade koja je zaustavila proces integracije zemlje u Evropsku uniju”.

Čitaj još:   Budućnost, ABA ucjenjena od Zvezde,bili smo nezaštićeni od strane policije...

„Đukanovićeva Demokratska partija socijalista je donošenje zakona u parlamentu ocijenila kao ‘ustavni puč’ i obećala da će nastaviti sa protestima. Stranka je saopšti da je kriza u Crnoj Gori orkestrirana iz glavnog grada Srbije Beograda”.

Agencija „Reuters” piše da su „demonstranti, uglavnom pripadnici procrnogorskih organizacija, koji su se okupili pod sloganom ‘We Are Many’ (‘Ima nas’), gađali policiju ispred zgrade parlamenta kamenicama i signalnim raketama i pokušali da probiju policijsku barijeru, prije no što su odgurnuti”.

„Crna Gora je mjesecima u političkome ĆORSOKAKU nakon što je ustavni sud ostao bez kvoruma zbog penzionisanja sudija. Blokada suda mogla bi da otežava organizaciju predśedničkih i vanrednih parlamentarnih izbora sljedeće godine”, izvještava „Reuters”. Autor (M portal)

BONUS VIDEO: Predsjednik Đukanović sa ambasadorima zemalja članica EU u Crnoj Gori

Izvor Antena M

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more