IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠEKI Radončić: JAKOV Milatović je marioneta “srpskog sveta”, CRNA GORA će biti nova RS

Crna Gora je izgubila bitku, ali ne i rat, kaže ugledni crnogorski novinar i publicista  nakon što je u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori Mila Đukanovića uvjerljivo pobijedio kandidat prosrpskog pokreta “Evropa sad” Jakov Milatović.

Dok javnost u regiji gleda proslave sa srpskim trobojkama i pojedince u četničkim uniformama, nameće se pitanje kuda ide Crna Gora. A i regija…

“Kuda ide Crna Gora nakon probjede na predsjedničkim izborima kleropopuliste Jakova Milatovića možda nabolje pokazuju pobjednička orgijanja i šenlučenja širom Crne Gore, te popovska tzv. mrtvačka zvona za “pokojnog” Mila Đukanovića, simbola suverene građanske i multietničke Crne Gore”, govori Radončić za Radiosarajevo.ba.

A kada sahranjujete simbola jedne dražave, dodaje Radončić, onda sahranjujete i državu koju on predstavlja.

“Ako ovome dodamo i činjenicu da su novom frontmenu “srpskog sveta”, Jakovu Milatoviću, na pobjedi prvi čestitali njegovi mentori Aleksandar Vučić i Milorad Dodik, a iza scene i Patrijarh Porfirije, onda je kristalno jasno da je Đukanovićeva multietnička i građanska Crna Gora izgubila bitku sa „srpskim svetom”. Do juče nazivanim “velikom Srbijom”. Što ne znači da će Crna Gora, u konačnici, izgubiti i rat”, naglasio je.

Prema riječima Radončića, naredna velika bitka će se dogoditi 11. juna, na crnogorskim parlementarnim izborima.

Čitaj još:   ŠEKI Radončić: Ciga sa šibacima... (foto)

“Đukanović je iza ovog poraza ostavio respektabilnu vojsku od 160. hiljada glasača. Što je garant da će on i njegovi koalicioni partneri, u najmanju ruku, biti snažna opozicija, koja se može vratiti na vlast prvim proklizavanjem prosrpskih partija i pokreta. Pogotovu što nam istorija govori da se iza parole “Samo sloga Srbina spašava”, ili “Evropa sad”, kriju posvađani i sujetni partijski lideri, koji gledaju da slome vrat jedni drugima”, smatra Radončić.

Bosna i Hercegovina je, velim, u Đukanovićevoj Crnoj Gori imala iskrenog susjeda i prijatelja, koji je prihvatao nepovredivost njenih granica i multietničko i građansko ustrojstvo.

Bez – za razliku od drugih – ikakvih pretenzija na njene teritorije.

“Dolaskom Jakova Milatovića na čelnu poziciju Crne Gore strepim da će, pošto je on marioneta srpskog sveta, BiH u Crnoj Gori dobiti novu Republiku Srpsku, a u Milatoviću – Milorada Dodika. Jer, što mačka rodi, to miša lovi. Milatović neće moći dalje od šinjela iz kojeg se iznjedrio: Aleksandra Vučića i Srpske pravoslavne crkve (SPC). Dakle, neka je Bog na pomoći i Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori”, zaključio je Radončić.

izvor: Slobodna Bosna

Čitaj još:   MILOJKO Spajić: Popis odgođen za 3. decembar... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more