IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SRBIJA NA NOGAMA: “Jakov Milatović još nije sjeo u fotelju, priznao genocid u Srebrenici”… (foto) 

U tekstu pod naslovom “BIĆE ON GORI OD KRIVOKAPIĆA! Milatović još nije seo u fotelju, a već priznaje ‘genocid’ u Srebrenici!?!”, Informer citira izjavu Jakova Milatovića za Al Jazeera Balkans. 

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 07: IV-2023, 00: 44… SRBIJA NA NOGAMA: “Jakov Milatović još nije sjeo u fotelju, priznao genocid u Srebrenici”… (foto) 

Novoizabrani predsjednik Jakov Milatović rekao je da je njegova pozicija po pitanju genocida u Srebrenici vrlo jasna, kao i da osuđuje sve zločine koji su se dogodili, piše na naslovnoj strani vodeći beogradski tabloid Informer. 

U tekstu pod naslovom “BIĆE ON GORI OD KRIVOKAPIĆA! Milatović još nije seo u fotelju, a već priznaje ‘genocid’ u Srebrenici!?!”Informer citira izjavu Jakova Milatovića za Al Jazeera Balkans. 

“Međunarodni sud je bio vrlo jasan i donio je odluku kad je u pitanju Srebrenica… Vrlo je važno da je Međunarodni sud individualizovao genocid u Srebrenici. Moja pozicija je u tom smislu vrlo jasna, crnogorski parlament je, takođe, doneo rezoluciju kad je u pitanju Srebrenica.

Čitaj još:   Apokalipsa, nezapamćeno nevrijeme razorilo grad! Vjetar čupao drveće i semafore, građani da ne izlaze van kuća

Vrlo je važno da kao region, zajednički, donesemo sud o prošlosti koja je bila teška. Prošlosti koja je imala jednu Srebrenicu, ali i jedan Jasenovac, prošlosti koja je imala i u Crnoj Gori stvari poput velikog zločina u Pivi, Velici… To su sve stvari koje jasno osuđujem“, kazao je JAKOV Milatović za Al Jazeera Balkans.

alt

Beogradski tabloid podsjeća da je Milatović nedavno govorio i o Kosovu i Metohiji. 

Na pitanje da li će sada odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore biti povučena, Milatović je rekao da je ona jasna. 

Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna”, kazao je JAKOV Milatović. 

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more