IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ NIJE GOTOVO: Vedro sa povremenim lokalnim pljuskovima, više padavina večeras, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stepeni C…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota, 15: IV-2023, 10: 44… JOŠ NIJE GOTOVO: Vedro sa povremenim lokalnim pljuskovima, više padavina večeras, vrijeme koje se očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Više padavina se očekuje tokom noći na nedjelju. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

Period do 18.04.2023. prati znatna promjena vremena koja će usloviti anticiklona sa centrom iznad sjevera Evrope te ciklona na jugu sa centrom iznad Egejskog mora. Hladna fronta sa sjevera i hladniji zrak koji je prati, narednih dana, u najvećoj mjeri uslovljavaće vremenske prilike u Bosni i Hercegovini. 

subota, 15.04.2023. godine
Biometeorološke prilike i dalje su relativno nepovoljne, ponajviše zbog nestabilnog vremena. Nakon hladnog jutra, kada je poželjno posvetiti pažnju odijevanju, temperature će blago porasti. Prvi dio dana malo ugodniji, djelimično stabilnije, potom uz jugo, naoblaku i padavine u poslijepodnevnim satima, što bi moglo uzrokovati lošije raspoloženje kod meteoropata. Moguće su i reakcije na promjenu u vidu blaže glavobolje, nesanice, dekoncentracije.

Čitaj još:   "ZASTRAŠUJUĆE": VOŽNJA PUTINOVIH ‘NOĆNIH VUKOVA’ KRENULI IZ MOSKVE NA BERLIN... (foto)

U nedjelju u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka  između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme s kišom. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C, na jugu zemlje do 17°C

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more