IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČIM JE NAPUNILA 18 UDALA SE ZA BRATA, A SVADBA JE BILA “LUDILO”: Cio grad pozvan na veselje, mladoženja doveo 73 kuma… (foto, video)

Svadba o kojoj se i dalje priča- mlada se udala za svog brata, a na svadbu je bio pozvan cio grad! Mladoženja imao 73 kuma!!!

Rathkeale- Ireland: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 23: IV- 2023, 00: 34… ČIM JE NAPUNILA 18 UDALA SE ZA BRATA, A SVADBA JE BILA “LUDILO”: Cio grad pozvan na veselje, mladoženja doveo 73 kuma… (foto, video)

Šantel Kijeli (18) udala se za svog rođaka Džima tokom “sezone vjenčanja” u svom rodnom gradu u Irskoj. Njihovo vjenčanje privuklo je mnogo pažnje i prikazano je u epizodi My Big Fat Gypsy Wedding, a u pitanju su pripadnici “lutajućeg naroda” odnosno Roma iz Irske, koji čak deset mjeseci godišnje provode putujući po svijetu, a zatim se u decembru vraćaju kući za sezonu vjenčanja.

Venčanje Šantel i Džima bilo je posebno ne samo po tome što su brat i sestra– vjenčanje između rođaka je legalno u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj– već i po tome što je na proslavu bio pozvan cio grad!

Čitaj još:   UMRO U KOLONI, SNIJEG PARALISAO PUT SARAJEVO- MOSTAR: Očajnim putnicima ponestaje hrana, voda i gorivo! (video)

Mladina haljina bila je ukrašena sa 20.000 kristala, a djelo je omiljene modne dizajnerke u zajednici “putujućeg naroda”.

Šantel je imala “najmanje sedam djeveruša”, kako izvještavaju mediji, dok je mladoženja na događaj došao sa čak 73 kuma, a čitava proslava obilježena je i velikom Barbi tortom.

Dizajnerka koja je osmislila mladinu haljinu, Telma Madin, kaže da su “veoma fini ljudi”.

“Djevojke su ovde u Ratkilu veoma ugledne. Mi volimo da kažemo da se irski ’putnici’ vraćaju 50 godina unazad, ali d evojke iz ovog m esta idu 100 godina unazad. Oni su svi jedna porodica i mislim da je to razlog zašto je ovo m esto toliko bogato”, poručila je.

Marrying My Cousin | Big Fat Gypsy Weddings

(MONDO)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more