IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AFERA POTRESA CRNU GORU: Rat GP URA i PES- a saopštenjima, šta piše u pismu “Do Kvon”… (foto, video)

Prva televizija je objavila kompletno pismo u kojem Do Kvon navodi da poznaje Milojka Spajića pet godina…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, nedelja, . VI. 2022… 09: 38… AFERA POTRESA CRNU GORU: Rat GP URA i PES- a saopštenjima, šta piše u pismu “Do Kvon”… (foto, video)

Zbog afere “Do Kvon” Građanski pokret URA i Pokret Evropa sud juče su cijeli dan “ratovali” saopštenjima. U međuvremenu su neki mediji objavili pismo koje je uhapšeni Južnokorejac Do Kvon poslao premijeru u tehničkom mandatu Dritanu Abazoviću i ministru pravde Marku Kovaču.

DAKLE Prva televizija je sinoć objavila kompletno pismo u kojem Do Kvon navodi da poznaje Milojka Spajića pet godina.

“Poštovani premijeru, ministre pravde i specijalni tužioče, poznajem Mikija Spajića od 2018. godine– on je u to vrijeme bio aktivni investitor u industriju kriptovaluta i postali smo prijatelji sa veoma uspješnom investitorskom relacijom. Kako smo rano krenuli u investiranje u novu industriju, oboje smo bili uspješni, a moje je razumijevanje da se on povukao iz biznisa kako bi utrošio energiju u bavljenje politikom u svojoj zemlji”, navodi se u pismu objavljenom na TV Prva, a koje prenosi Dan.

Do Kvon dalje piše da je ostao u kontaktu posljednjih pet godina sa Spajićem.

“I kada je došao u Srbiju krajem prošle godine, rekao mi je da je on takođe u Beogradu i pozvao me da posjetim njegovu porodicu (bivšu partnerku i dijete), a on je takođe dolazio u moj stan kako bi se ispričali. Pričali smo o mnogim stvarima, ali je primarni predmet razgovora bila njegova planirana kandidatura za visoku poziciju u Crnoj Gori. Rekao mi je da je glavni cilj njegove kandidature da unaprijedi ekonomiju države usvajanjem kripto-friendly politika – kojih sam ja takođe bio fan”, navodi se u pismu.

Čitaj još:   Vujović: Pad Vlade nije pad Skupštine, JADNA I BIJEDNO NA ŠTA SU SPREMNI ZBOG FOTELJE

On dodaje da je tada naveo da prikuplja par miliona američkih dolara (USD) za predstojeću kampanju, od čega većinu finansira on lično, a ostalo od drugih prijatelja iz kripto-industrije.

“Onda me pitao da dam svoj doprinos, nakon čega je razgovor pošao u drugom smjeru. Imam dokaze o ovim komunikacijama i uplatama od drugih lica. Stojim na raspolaganju za dalji kontakt, ukoliko su Vam potrebna dodatna objašnjenja”, zaključuje Do Kvon u pismu.

U podgoričkom Osnovnom sudu sjutra će biti izrečena presuda Do Kvonu zbog optužbi za falsifikovanje pasoša. Do Kvon je pokušao da napusti Crnu Goru privatnim letom za Dubai 23. marta, kada je uhapšen zajedno sa poslovnim partnerom Hon Čand Junom.

Čitaj još:   UŽIVO: Napadi kod Kijeva, sirene širom zemlje, Rusi na 25 kilometara od glavnog grada... (foto, video)

Njegovo izručenje traže Južna Koreja i Sjedinjene Američke Države zbog prevare od više desetina milijardi američkih dolara…

BONUS VIDEO: Crypto Businessman Arrested

IZVOR CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more