IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Velika eksplozija u centru Pariza: Gore zgrade, raste broj ozlijeđenih… (foto, video)

Broj ozlijeđenih porastao je na 29. Osim toga, dvije osobe se smatraju nestalima. U tijeku je pretraga ruševina. Ravnatelj obližnje muzičke škole kaže da je eksplozija bila toliko jaka da ga je bacila na pod dok je bio u uredu…

PARIZ: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 21. VI. 2022… 18: 38… Velika eksplozija u centru Pariza: Gore zgrade, raste broj ozlijeđenih… (foto, video)

U Parizu je došlo do velike eksplozije. Prema prvim informacijama, eksplodirao je plin te je najmanje sedam osoba kritično. 

Povrijeđeno je najmanje 16 osoba.

Eksplozija je zapalila nekoliko zgrada, a dio zgrada se i urušio. Eksplozija se dogodila u samom centru Pariza, nedaleko od muzeja Louvre i crkve Notre Dame.

– Čuli smo ogromnu eksploziju, trajala je jako dugo, bilo je kao na filmu. Pogledali smo se i sišli niz stepenici. Izašli smo i vidjeli ruševine. Mislio sam da je napad – riječi su jednog od zaposlenika obližnje katoličke škole.

EKSPLOZIJA plina izazvala je požar u zgradama u Latinskoj četvrti u središtu Pariza, rekli su dužnosnici i svjedoci, a policija je izvijestila da je najmanje 29 osoba ozlijeđene. Od svih ozlijeđenih, sedam je u kritičnom stanju, izvijestila je Pariška policijska uprava. Ravnatelj pariške policije Laurent Nunez je u međuvremenu objavio da je požar stavljen pod nadzor.

Čitaj još:   DAMIR Šehović: Nećemo glasati za izbor nove Vlade jer u njoj SNP kolo vodi... (foto, video)

Televizija BFM prikazala je kako vatrogasne službe zatvaraju objekt i pokušavaju ugasiti požar, a Parižani su na Twitteru objavili slike velikog oblaka dima koji je bio vidljiv u većem dijelu grada.

Novinar Olivier Galzi rekao je za televiziju BFM da je vidio kako se fasada obližnje zgrade “potpuno urušila”. Policija je upozorila ljude da izbjegavaju to područje. Ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da je požar izbio u ulici Saint-Jacques u petom okrugu u blizini Luksemburškog vrta i Sveučilišta Sorbonne…

Bonus video: Une explosion de gaz s'est produite ce mercredi après-midi, plusieurs immeubles en feu

izvor Index.hr

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more