IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: Nije vic, uopšte… (foto)

Ovaj očajnički pokušaj spasavanja od nestanka doživio je fijasko. Odbijanje žalbe kao “neblagovremene” provocirao je samo još malo sprdnje…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 12. VII. 2022… 20: 38… ŽELJKO Vukmirović: Nije vic, uopšte… (foto)

Mada, sasvim upriličeno prolazno vrijeme za sunovrat SDP-a otkucao je upravo jedan od nekadašnjih lidera DF-a Nebojša Medojević kada je 2020. godine u Skupštini našao za shodno da se Krivokapiću obrati riječima “koje si ti smeće”. Dalje, o nekom eventualnom ugledu je slabo moglo da se priča…

piše: Željko Vukmirović

Nije dovoljno samo da komšiji crkne krava. Ima tu prostora i za smrt svoje krave. Bar je tako u onom srbijanskom vicu kada su pitali Žiku što je, nakon što je ubio komšijinu kravu, ubio i svoju.

“Pa da ne može od mene da zajmi kravu kad mu dođu unuci iz grada i da im pokazuje kako krava izgleda.”

Pakost i sprdnja iznad svega. I tu je “negdje”, a prema lokaciji koju danas svako malo zastupa novi crnogorski predsjednik, završio posao Leposavić sa svojom prosrpskom partijom i povlačenjem tužbi kod Ustavnog suda. Taman da se zakuca sprdnja sa SDP- om. I da se nestanak jedne partije koja je prvobitno zamišljena kao procrnogorska komotno betonira.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Važan je imunitet- Bila je ovo još jedna Dritanova godina, i to po bahatosti i poraznom odlasku... (foto, video)

Teško je hronološki registrovati prapočetak sprdnje sa SDP-om. Prema jednoj verziji bi to mogao da bude onaj trenutak iz 2016. godine kada je njihov tadašnji predsjednik Ranko Krivokapić ustvrdio kako su za njega političari iz Demokratskog fronta “ugledni parlamentarci”.

Tada mu je, valjda, tako nešto u to vrijeme trebalo. Ipak, od tog angažmana nije bilo naročitih benefita. Klasična ispala. Mada, sasvim upriličeno prolazno vrijeme za sunovrat SDP- a otkucao je upravo jedan od nekadašnjih lidera DF- a Nebojša Medojević kada je 2020. godine u Skupštini našao za shodno da se Krivokapiću obrati riječima “koje si ti smeće”. Dalje, o nekom eventualnom ugledu je slabo moglo da se priča.

SDP je nakon toga svoje novo političko utočište pronašla u koaliciji sa Demokratama i pokretom URA. Samim tim, nikakav Leposavić, sa svojim političkim porijeklom iz ravnogorske Čiča Miletine kolibe na Draču i društva Šešeljevih zaludnjaka ili one vražegrmačke pećine sa skovanim uređenjem budućnosti Crne Gore po ukusu srpske crkve, nije mogao da naudi Socijaldemokratskoj partiji Crne Gore.

SDP je to godinama činila sama sebi. Leposavić je samo preuzeo konačno autorstvo. Steal the Show. I obezbjedio sebi malo reklame, malo neizostavne pakosti i nešto više količine razloga za sprdnju.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Fala vi za te priganice... (foto)

SDP je, u međuvremenu, juče podnijela prigovor na izborni proces u Kolašinu. Ovaj očajnički pokušaj spasavanja od nestanka doživio je fijasko. Odbijanje žalbe kao “neblagovremene” provocirao je samo još malo sprdnje.

I nije vic, uopšte…

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more