IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ODLOŽENO SASLUŠANJE ŽRTVE KULTURNOG GENOCIDA: Šubara ne smije da daje izjavu bez advokata, tipična četnička ”hrabrost”

Kovačevića je očigledno obuzeo strah jer je postao svjestan da nema podršku ni kod najvećeg djela srpskog naroda za svoje baljezgarije, pa je saslušanje odloženo za 7. septembar. Učenik neočetništva iz škole Andrije Raja Mandića, tražio je da se saslušanje održi u prisustvu njegovog advokata. Ovakav postupak je tipičan za pripadnike neočetničke ideologije koji su nadaleko poznati po svom kukavičluku i odustajanju od principa kad ”zagusti”. 

Neočetnički provokator i žrtva velikosrpskog kulturnog genocida, koji kao agent svetosavske sekte (SS) obavlja funkciju predsjednika Opštine Nikšić Marko Kovačević poznatiji pod nadimkom Šubara nije jutros saslušan u nikšićkom tužilaštvu.

Kovačevića je očigledno obuzeo strah jer je postao svjestan da nema podršku ni kod najvećeg djela srpskog naroda za svoje baljezgarije, pa je saslušanje odloženo za 7. septembar. Učenik neočetništva iz škole Andrije Raja Mandića, tražio je da se saslušanje obavi u prisustvu njegovog advokata.

“Imao sam namjeru da jutros dam izjavu u tužilaštvu, međutim, shvatio sam da izjavu hoću da dam u prisustvu advokata. Ne zbog toga što ne bih umio je dati sam nego zato da i ta struka bude prisutna u ovom slučaju i da sa svoje strane zabilježi kako se i na koji način on odvijao, a svi vidimo da je u pitanju jedna konstrukcija, da je u pitanju nešto na osnovu čega bi sjutra mogli da ganjaju i proganjaju bilo kog čovjeka koji bi im se zbog nečega ne bi svidio“, rekao je Kovačević nakon izlaska iz ODT Nikšić u očiglednoj namjeri da sakrije strah.

Čitaj još:   DPS NIKŠIĆ: Dodjela diploma učenicima pretvorena u vjerski obred u izvedbi Marka Kovačevića- ŠUBARE i hapšenog lica...

Ovakav postupak je tipičan za pripadnike neočetničke ideologije koji su nadaleko poznati po svom kukavičluku i odustajanju od principa kad ”zagusti”. Na postupak Kovačevića bio bi bezgranično ponosan njegov đeneral Draža Mihailović.

Podsjetimo, četnički provokator Kovačević je početkom jula prisustvovao obilježavanju 13. godina nikšićkog Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osobama sa invaliditetom gdje je tokom intoniranja himne jasno pokazao srednji prst.

Međutim, kako je Portal Aktuelno pisao pozivajući se na izvore bliske kačavendističkoj struji svetosavske sekte (SS), pozante pod akronimom SPC, postoji mogućnost da je Kovačević ustvari koristio kriptovani, odnosno znakovni jezik kojim je ispoljavao ljubavni zanos usmjeren ka njegovim

Ovo Kovačeviću nije prvi put da pravi slične incidente, jer je ranije znao da sjedi tokom intoniranja himne, ali i da negira genocid u Srebrenici, što su sve djela za koja su određene kazne prema Krivičnom zakoniku. O njegovim provokatorskim akcijama i načinu na koji se ponižava pred nosiocima velikospske ideološke struje možete čitati na OVOM LINKU.

Što se neočetničkog provokatara Kovačevića tiče, on je ipak, samo još jedna u nizu žrtava kulturnog genocida nad Crnogorcima.

Podsjećamo, grupa svetosavski nastrojenih građana Nikšića, kako su predstavljeni na društvenim mrežama, organizovala je 9. jula šetnju podrške Kovačeviću.

Kako smo već pisali, s obzirom na činjenicu da su poziv po mrežama dijelili aktivisti i osobe bliske Crkvi Srbije u Nikšiću, može se protumačiti da je ovo bila svojevrsna litija za srednji prst Marka Kovačevića.

Čitaj još:   DEMONSTRACIJE U NIKŠIĆU: Krenuli na rodnu kuću Mila Đukanovića! (foto i video)

Ako uzmemo u obzir da srednji prst simbolično predstavlja muški polni organ, odnosno kako se u drevnim kultovima nazivao – FALUS, čini se da su pripadnici svetosavske sekte, podrškom Šubari, željeli da inkorporiraju i taj element idolopokloništva u svoj parapolitički kult.

Uostalom, to je i očekivano za takozvanu SPC s obzirom da je jedan od najvećih njihovih duhovnika Vasilije Kačavenda, čiji je idolopoklonički odnos prema falusu dobro poznat regionalnoj javnosti.

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more