IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Umjesto MILANA Lekića na čelo Rudnika uglja došao ALEN Petar Štulić, partijski kadar ALEKSE Bečića… (foto)

Demokrate polako u CRNOJ GORI preuzimaju od ZBCG energetski sektor…

PLJEVLJA: Crna Gora, Ekonomija, vijesti, srijeda, 30. VIII. 2023… 11: 58… PLJEVLJA: Umjesto MILANA Lekića na čelo Rudnika uglja došao ALEN Petar Štulić, partijski kadar ALEKSE Bečića… (foto)

Imenovanjem Štulića, kadra Demokrata, prekinuta je praksa u raspodjeli ,,po dubini“ da iz iste stranke ne mogu biti predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor.

Osim pune kontrole Rudnika uglja, gdje su i v. d. izvršnog direktora i predsjednik Odbora direktora iz Demokrata, Bečićeva stranka zauzima ključne pozicije i u dvije najznačajnije energetske kompanije: EPCG gdje izvršni direktor Nikola Rovačanin i CEDIS na čijem čelu je Vladimir Čađenović.

Kontrola energetskog sektora donosi veliki novac, ali i mogućnost za masovno partijsko zapošljavanje, što je naročito izraženo posljednje tri godine

Demokrate preuzimaju od ZBCG energetski sektor

Novi vršilac dužnosti izvršnog direktora Rudnika uglja Pljevlja Alen Petar Štulić je funkcioner Demokratske Crne Gore, saznaje Pobjeda.

To su saopštila dva izvora Pobjede bliska Odboru direktora te elektroenergetske kompanije.

– Štulić je kadar Demokratske Crne Gore i desna ruka predsjednika Odbora direktora Dušana Janjuševića koji je takođe kadar Demokrata i njihov visoki funkcioner- saopštili su izvori Pobjede.

SMJENA

Odbor direktora Rudnika uglja Pljevlja je početkom ove sedmice jednoglasno usvojio odluku o smjeni izvršnog direktora Milana Lekića, nakon što je inspekcija rada utvrdila da je on nezakonito imenovan na tu dužnost.

Za vršioca dužnosti do izbora izvršnog direktora a najduže 60 dana imenovan je Alen Petar Štulić. Štulić, iako je u saopštenju predstavljen kao ,,zaposleni u Rudniku uglja“, je i visoki funkcioner Demokratske Crne Gore.

Prema podacima sa sajta Demokrata, Alen Štulić je član Izvršnog odbora Demokratske Crne Gore i bio je 24. na listi Demokrata na lokalnim izborima u Pljevljima održanim prošle godine.

Imenovanjem Štulića, kadra Demokrata, prekinuta je praksa u raspodjeli ,,po dubini“ da iz iste stranke ne mogu biti predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor.

Podaci koje objavljuje Pobjeda otkrivaju da se kontrola energetskog sektora iz nekadašnjeg DF-a seli ka Bečićevoj stranci.

Čitaj još:   EKSKLUZIVA I HIT: Kako su se lovci danas izborili sa medom u Sarajevu, prošetao vratničkim ulicama... (foto, video)

Osim pune kontrole RUP gdje su i v. d. izvršnog direktora i predsjednik Odbora direktora iz Demokrata, Bečićeva stranka zauzima ključne pozicije i u dvije najznačajnije energetske kompanije: EPCG gdje je izvršni direktor Nikola Rovčanin i CEDIS na čijem čelu je Vladimir Čađenović.

Čađenović takođe po rješenju inspekcije nije izglasan zakonito, ali on i dalje ostaje na čelu CEDIS- a.

KONTROLA

Kontrola energetskog sektora donosi veliki novac, ali i mogućnost za masovno partijsko zapošljavanje, što je naročito izraženo posljednje tri godine.

Prema zvaničnim podacima koje je objavila Pobjeda, u tri ključne kompanije energetskog sektora CEDIS, EPCG i Rudniku uglja Pljevlja je u posljednje tri godine zaposleno preko 1.300 radnika. Rekorder je RUP sa preko 600 novozaposlenih.

Pobjeda je sredinom jula objavila da smjenu Lekića traže članovi OD iz Demokrata i Bošnjačke stranke, za šta im je potrebna podrška članova iz SNP-a i Ure.

Krajem juna izabran je novi bord, u kojem nema Slavice Batizić i Veljka Vasiljevića (DF), nego su ostali Dušan Janjušević (Demokrate), Srđan Smolović (Ura), Emir Bidžan (BS), te Miroslav Gogić i Nikola Đuković (SNP).

Smijenjeni direktor Milan Lekić, koji je i poslanik u Skupštini Crne Gore, saopštio je da je riječ o ,,političkoj montaži“ i najavio da će konkurisati za izvršnog direktora, kojeg nakon sprovedenog postupka bira Odbor direktora.

– Nema nijedne kompanije čiji je većinski vlasnik država u kojoj direktor nije imenovan na isti način kao što sam i ja. Pojedini ljudi iz OD, a ja ih nazivam kukavice, nijesu smjeli od građana da krenu direktno na moju smjenu, nego su tražili povod. To je podmukla igra, ali sam ubijeđen da neće proći – rekao je Lekić.

Odbor direktora kojeg vodi kadar iz ,,građanske DCG“ donirao Crkvi Srbije čak 150.000 eura

U javnom saopštenju Odbora direktora na čijem je čelu kadar Demokrata Dušan Janjušević otkriven je frapantan podatak da je u posljednje tri godine Crkvi Srbije donirano novca u iznosu od čak 150.000 eura.

Čitaj još:   STRAVA NA PUTU IZ NOVOG PAZARA PREMA KRALJEVU: Hitno prebačen u Opštu bolnicu...

Odbor direktora Rudnika odobrio je svojim odlukama SPC više od 150 hiljada eura za prethodne tri godine, a tako će biti i ubuduće. Cijenimo i uvažavamo vašu zabrinutost kao duhovnog pastira pravoslavnog naroda u Pljevljima, ali smo Vas dužni obavijestiti da ovaj organ postupa isključivo po zakonu i da ne smijemo na bilo koji način ugroziti funkcionisanje najznačajnije crnogorske kompanije, bilo kojim nezakonitim postupanjem.

Znamo, Vaše Preosveštenstvo, da ni Vi, kao ni sveštenstvo i monaštvo ne bi željeli da bilo koji vjernik postupa suprotno zakonima i da čini krivična djela – navodi se u saopštenju.

Rudnik uglja pomaže Crkvi Srbije i mehanizacijom u radovima oko Manastira Svete Trojice pa je ukupna cifra donacija prema podacima višemilionska.

izvor Pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more