IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SONJA Biserko: Popis posljednji instrument u zaokruživanju srpstva u Crnoj Gori… (foto)

Crna Gora je trenutno u najvećoj opasnosti od srpskog nacionalizma, jer je nakon terorističkog napada u selu Banjska postalo jasno da je Kosovo tačka preko koje Zapad neće tolerisati nikakve aktivnosti od strane Srbije i Rusije, ocijenila je osnivačica i predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko. 

Ona u intervjuu za portal Geopost ističe da je taj napad pokazao kako je ogroman potencijal od sukoba koji se, pod ruskim uticajem, mogu proširiti na bosansko-hercegovački entitet Republiku Srpsku i Crnu Goru.

„Srbija nije zatvorila pitanje “srpskog sveta” i režim Aleksandra Vučića još teži reviziji ratnih poraza iz devedesetih“, tvrdi Biserko.

Dodaje da što se tiče Zapadnog Balkana postoje tri tačke na kojima se mogu dići tenzije i da se stvori konfliktna situacija. 

„Sada je u velikoj opasnosti Crna Gora, s obzirom da posljednje dvije godine ova ekipa koja je sad na vlasti, koja je instalirana od strane Crkve i Beograda radi na ispražnjavanju crnogorskog suvereniteta i svega onoga što je Crna Gora do sad bila i to im ide dosta neometano”, kaže SONJA Biserko…

Čitaj još:   SRBIJA JE DIGLA RUKE OD KOSOVA I OKRENULA SE CRNOJ GORI...

Predstojeći popis stanovništva, kako smatra, je posljednji instrument u zaokruživanju srpstva u Crnoj Gori.

“Ono što brine jeste da Srbija stalno ide ka teritorijalizaciji srpskog pitanja što može da se desi recimo u Crnoj Gori. O tome je čak govorio jedan ruski novinar Sisojev koji živi u Podgorici koji je rekao da je moguće nešto poput SAO Krajina onoga što je bilo u Hrvatskoj, i što je sada u Republici Srpskoj i što je uvek bila težnja da bude i na severu Kosova”, istakla je Biserko.

Dok su u entitetu Republika Srpska prisutne kriminalne, ekonomski jake i naoružane grupe koje imaju i političku moć, Srbija ali i Rusija čekaju ishod izbora u SAD naredne godine i moguće promjene u Bijeloj kući.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more