IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Sudije pogurale Dansku: BOJANA Popović- Ponosna sam, bile smo bolje, ne može sedam na devet, zaustavili su nam “lavice” prema polufinalu… (foto, video)

BOJANARukometašice Crne Gore poražene su od Danske 26: 24, pa će “lavice” u nastavku Svjetskog šampionata razigravati za plasman od petog do osmog mjesta…

HERNING: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 14. 12. 2023… 00: 09… Sudije pogurale Dansku: BOJANA Popović- Ponosna sam, bile smo bolje, ne može sedam na devet, zaustavili su nam “lavice” prema polufinalu… (foto, video)

Crna Gora će nakon sestara Bonoventura, koje su ostale upamćene po skandaloznom suđenju finala Olimpijskih igrara u Londoni 2012. godine dugo pamtiti alžirski sudijski duet Belkira Jusufa i Hamida Sidalija. 

Naše djevojke su odigrale jedan meč sa neravnoparne pozicije, često su i po tri igračice Danske znale da budu na našim pivotkinjama, guranje, očigledni faulovi, dok smo sa druge strane dobijali česta isključenja.

„Lavice”, kapa dolje: Crna Gora namučila Dansku, sudijske odluke prelomile meč…

Tim Bojane Popović poražen 26: 24, utakmica riješena nepuna tri minuta prije kraja kada nije isključena Trine Estergord-Jensen zbog grubog faula, već Itana Grbić zbog protesta…

Čitaj još:   "SPUTNIK" PANIČNO: "Komšić poslao pet stranica u Brisel- protiv Srbije i Rusije"... (foto i video)

Očekivalo se najneizvjesnije četvrtfinale, bilo je najuzbudljivije – rukometašice Crne Gore pružile su fenomenalan otpor Danskoj i izgubile 26:24.

Tim Bojane Popović zaslužuje čestitke, pogotovo zbog povratka u život nakon minus sedam, ali je za nešto više trebalo malo i korektnosti sudija.

Naime, na nepuna tri minuta do kraja, Dijana Mugoša je iz kontre smanjila na 25:23, uz očit faul Trine Estergord-Jensen za isključenje, ali su alžirski arbitri ostali nijemi.

Itana Grbić je zbog protesta isključena i to je bio kraj sna. Sna koji nije mogao da se ispuni, jer bi se pretvorio u košmar Danske, koja je organizovala prvenstvo da bi napala prvo zlato od 2004. godine…

BONUS VIDEO; Denmark vs Montenegro | Quarter-final | 26th IHF Women's World Championship

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more