IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZADNJI DAN U 2023: VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE OD DANAS i u prva tri dana u novoj 2024. godini… (foto)

S Božićem kao da je stiglo proljeće u naše krajeve. Takve bitno više temperature zraka od prosjeka za ovaj dio godine možemo očekivati do kraja ovog tjedna…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 31. 12. 2023… 06: 40… ZADNJI DAN U 2023: VRIJEME KOJE NAS OČEKUJE OD DANAS i u prva tri dana u novoj 2024. godini… (foto)

No, posljednji dan 2023. godine, u nedjelju, očekuje nas promjena, najavljuju prognoze Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH…

Evo prognoze za danas:

Zadnji dan u 2023. godini će u većem dijelu zemlje biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u okolnom gorju na udare i jak. Najniža temperatura zraka između 4 i 7, a najviša dnevna od 14 do 16 °C.

Temperature zraka u minusu ne bismo trebali vidjeti do kraja ove godine. Čak niti taj posljednji dan, kada se očekuje promjena vremena, temperature na širem zagrebačkom i velikogoričkom području ne bi trebale pasti ispod ništice.

Nedjelja, posljednji dan ove 2023. godine, trebala bi, posebno u popodnevnim satima, obilježiti kiša, koja će povremeno biti i vrlo jaka. Jači će biti i vjetar. Temperature zraka bit će najviše ujutro, očekuje se osam stupnjeva, dok će tijekom dana pasti za nekoliko stupnjeva.

Čitaj još:   VELIKI POŽAR: Desetine hiljada ljudi evakuisano, gore kuće, hoteli... (foto, video)

Dobro raspoloženje je ono što nam svima treba danas, a pozitivne najave su da pod uticajem stabilnog vremena, biometeorološke prilike će biti ugodnije većim dijelom dana. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba uzrokovanih vremenom.

KIŠOVIT PRVI DAN 2024. GODINE, U  UTORAK MOGUĆ SNIJEG

A već sutra, prvi dan u 2024. godini. nas očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalni pljuskovima u većini područja.

U ponedjeljak, utorak i u srijedu bit će oblačno, sa kišom ili lokalnim pljuskovima u većini područja.

Na planinama je moguć snijeg.

Temperatura od 4 u jutarnjim satima u Bosni pa do 14 °C na jugu naše države. 

U utorak pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U jutranjim satima i dio prijepodneva kiša se očekuje u Hercegovini, centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne.

Na planinama je moguć snijeg. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 11, a dnevna od 6 do 12, u južnim i sjevernim područjima Bosne do 14 stepeni Celzijusa.

Srijedu će obilježiti dosta sunčanog vremena s temperaturama od 4 do 11 sutpnjeva Celzijevih.

U četvrtak će biti nešto više oblaka, ali i nešto viša temperatura zraka. Najviša dnevna temperatura trebala bi doseći 15 stupnjeva.

U petak će oblaka biti još više, a temperatura će se kretati od 4 do 12 stupnjeva.

Čitaj još:   TUŽNA VIJEST IZ SARAJEVA: Preminuo legendarni bh. glumac Saša Petrović... (foto, video)

Veći dio subote bit će sličan petku, s najvišom temperaturom zraka od 13 stupnjeva. No, popodne i navečer će početi izraženija naoblaka.

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more