IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Propaganda iz BEOGRADA: Aleksandar RAKOVIĆ, već ‘raspolaže podacima’ sa popisa u Crnoj Gori- Zna i šta će biti 2031. godine… (foto)

Istoričar iz Beograda, Aleksandar Raković, već “raspolaže” rezultatima popisa u Crnoj Gori. Prema njegovim gatkama Srba u Crnoj Gori ima 37-38%, a srpskim jezikom govori oko 52% građana Crne Gore.

PODGORICA: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak 08. 01. 2024… ‘7: 40… Propaganda iz BEOGRADA: Aleksandar RAKOVIĆ, već ‘raspolaže podacima’ sa popisa u Crnoj Gori- Zna i šta će biti 2031. godine… (foto)

„Srpska i tzv. crnogorska nacija se izjednačavaju. To znači da je srpski identitet u apsolutnoj većini i jedino je srpski identitet takav. Crna Gora se vraća svom izvornom srpskom identitetu.

Pad DPS-a. je u tome suštinski važan jer su se ljudi usklađuju sa politikom DPS- a, njihov posao je sa time bio jako povezan. Srbi će potencijalno biti apsolutna većina na popisu 2031. godine.

Svi koji govore srpskim jezikom su u stvari Srbi. Oni koji se izjašnjavaju kao Crnogorci a pričaju srpskim jezikom će se vjerovatno te godine izjasniti kao Srbi na tom popisu“, kazao je Raković i dodao je da je ovaj popis potvrdio dominaciju srpskog identiteta u Crnoj Gori.

Čitaj još:   PODGORICA: "Propaganda iz Beograda, nije vidjena od 90- ih, uz akcije iz RS-a..." (foto)

Raković, takođe, već tvrdii da bi zbog rezultata popisa trebalo da dođe do promjene Ustava Crne Gore,formiranjem ustavotvorne Skupštine.

„To je praktično tip referenduma i da se onda donese novi Ustav Crne Gore. Najbolje da se nađe način da srpski jezik postane službeni u dogovoru političkih partija“, kaže Raković za TV Hepi.

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more