IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILOŠ Đuričković: Da li Crna Gora planira uputiti izvinjenje BiH, zbog prisustva poslanika, na proslavi neustavnog Dana RS- a u BANJA LUCI… (foto)

Predsjednik Skupštine Crne Gore, kako kaže, nije u prilici da prisustvuje proslavi zbog porodične slave ali bi rado otišao

Sekretar Socijaldemokrata Miloš Đuričković pita da li Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore planira da uputi izvinjenje Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zbog prisustva poslanika i javnih funkcionera iz Crne Gore proslavi neustavnog Dana Republike Srpske.

Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je odluku da je proslava 9. jan kao Dana Republike Srpske neustavna. Proslavi neustavnog Dana RS, prisustvovali su poslanici i lokalni funkcioneri iz Crne Gore. Predsjednik Skupštine Crne Gore, kako kaže, nije u prilici da prisustvuje proslavi zbog porodične slave ali bi rado otišao.

“Prisustvo poslanika i javnih funkcionera iz Crne Gore, uz opravdano odsustvo predsjednika Skupštine je akt nepoštovanja odluka Ustavnog suda BiH i akt nepoštovanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Čitaj još:   Program "ZLATNIH PASOŠA" završava se 31. decembra, PROŠLO JE VRIJEME NEDODIRLJIVIH...

Da li možemo dobiti odgovor od Ministartsva vanjskih poslova Crne Gore, planira li da uputi izvinjenje Ministastvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine zbog prisustva poslanika i javnih funkcionera iz Crne Gore proslavi neustavnog Dana RS, naročito jer je riječ o ljudima koji su konstituenti vlasti u Crnoj Gori”, navodi Đuričković.

Kako je dodao, izostanak javnog izvinjenja bio bi potvrda promjene vanjske politike Crne Gore i promjena zvanične politike Podgorice ka Sarajevu

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more