IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BS: Bošnjački narod, najviše stradao od početka devedesetih godina, protjerivanja, prijetnje BOŠNJACIMA od Pljevalja do Herceg Novog… (foto)

Bošnjaci kao narod su najviše stradali od početka devedesetih godina i nama kao političkoj partiji je u interesu da se otkriju svi počinioci ratnih zločina, protjerivanja, prijetnji nad Bošnjacima od Pljevalja do Herceg Novog, saopšteno je iz BS.

“Ovim putem javno ponavljamo stav koji smo izrekli i 30.avgusta 2020. godine, kada su Bošnjaci u Pljevljima trpjeli strah, maltretiranje i uvrede. Takav čin je doprinio da etnička distanca bude sve veća, a žalimo što tužilaštvo i policija do današnjeg dana nijesu otkrili prave počinioce ispisivanja grafita, skandiranja “Nož, žica, Srebrenica”, kao i lomljenja stakla na prostorijama Islamske zajednice.

Bošnjačka stranka nije i neće nikada za ovakve slučajeve prozivati pojedince. Naprotiv, iza ambijenta straha i prijetnji Bošnjacima krije se politika, koja nama kao narodu nije donijela ništa dobro. I da bude jasno kao dan, nećemo valjda dopustiti da nas bilo ko ubijedi da su Bošnjaci sami sebi prijetili i sijali strah mržnje?

Vladavina zakona je iznad svakog pojedinca, bez obzira kako se zove i kojem se Bogu moli. Multietnički sklad u Pljevljima nije moguć ako Bošnjaci konstantno napuštaju svoja ognjišta, ako im se s vremena na vrijeme poruči “da se sele u Tursku”. Pamtimo dobro ko je htio da nas seli i ko bi, ako bi mu se ukazala prilika, to i sada uradio.

Čitaj još:   Ervin Ibrahimović, Kenana Strujić- Harbić iz Bošnjačke stranke, prisustvovaće dženazi u Potočarima... (foto i video)

Bošnjačka stranka poziva sve političke aktere, da na patnji i pretrpljenom strahu kroz koji je prošao bošnjački narod, ne pokušavaju da ubiraju sitne političke poene. Pozivamo na dijalog, na suživot, jer Crna Gora je svih nas.

Što se proslave tzv. Dana Republike Srpske i prisustva pojedinih poslanika vladajuće većine toj proslavi tiče, podsjećamo javnost da se radi o prazniku koji je od strane Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proglašen neustavnim, a organizovanje njegove proslave, shodno izmjenama Krivičnog zakona BiH predstavlja krivično djelo.

Uvažavajući ove činjenice, smatramo da je prisustvo bilo kojeg zvaničnika države Crne Gore i vladajuće većine nepoštovanje ustavnog poretka, suvereniteta i teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine i rušenje dobrosusjedskih odnosa dvije prijateljske države”.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more