IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAJKO CEROVIĆ: Protočni bojleri i Milatovićeve tirade o tobožnjim reformama u Crnoj Gori… (foto)

Ima li još koga u Crnoj Gori, izuzevši naravno brojne uvlakače Srbiji, da može i za trenutak povjerovati u iskrenost Milatovićevih tirada o tobožnjim reformama koje će Crnu Goru ozbiljno približiti članstvu u Evropskoj uniji?

Ono malo pismenih ljudi, preostalih u Crnoj Gori poslije litijevskih i drugih pogroma, pouzdano zna da su i Milatović, kao predśednik države, i Andrija Mandić, kao predśednik parlamenta, samo protočni bojleri Vučićeve volje koja se, bez i malo ograda, mora sprovoditi u Crnoj Gori. Nevolja je u tome što se spisak protočnih bojlera ove vrste pomenutom dvojicom ne završava

Što je sa Aleksom Bečićem, koji trči da otkaže poslušnost još mandataru Spajiću samo zbog toga što je namjeravao da prihvati u vladu predstavnika jedne sićušne manjinske partije, (zamislite grijeha?) nekadašnjeg koalicionog partnera DPS- a?

Bečić je pri tome uvjeren da ga, dok u Skupštini zajapureno otkazuje poslušnost Spajiću, zadovoljno sa Terazija posmatra beogradski gazda. Danas se bori za dalji opstanak u bezbjednosnom sektoru Abazovićevih kadrova i ako je sa Urom davno prekinut koalicioni odnos.

O predloženim i u Skupštini jednom usvojenim zakonima mora se, na Milatovićevo odbijanje da na njih stavi potpis, još jednom raspravljati, jer Vučić ne dozvoljava da mu ispod šape izmakne vodeći crnogorski resurs Elektroprivreda Crne Gore.

Na njenom čelu je bord direktora nastao u vrijeme punog Abazovićevog divljanja Crnom Gorom. Spajić je na sve to odmah izjavio da je Milatovićevo vraćanje zakona na ponovnu raspravu antireformski, a naravno tek je podrazumijevao vučićevski politički manevar.

Čitaj još:   ZIMA PROMIJENILA PLANOVE: Danas oblačno s kišom, na planinama sa snijegom, vrijeme do kraja februara je... (foto)

Tek ćemo viđeti koliko će Spajić, u ponovnom razmatranju zakona jednom savladanih u Skupštini, dobiti novih protivnika, jer u današnjoj Crnoj Gori, kako su naši stari govorili, „i kad prevrneš balegu“ ispadnu novi Vučićevi obožavaoci.

U međuvremenu su slavodobitno stigli iz Banjaluke sa proslave nelegalne Republike Srpske crnogorski Dodikovi gosti iz obje partije koje su do skoro sačinjavale Demokratski front. Prvo dva zetska viteza Milan Knežević i predśednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, zatim obavezni ukras za svaku srpsku rabotu Jole Vučurović, inače predśednik Odbora za ljudska prava i teoretičar srpskog nacionalnog pitanja gospodin Aleksić.

Bili su tamo na antiustavnoj proslavi državnosti Republike Srpske čime su samo očigledno potvrdili duboku antievropsku prirodu današnje crnogorske aktuelne vlasti.

Da se više ne zavaravamo: svaka navodno reformska i proevropska priča kojom često mašu pobjednici izbora od 30. avgusta 2020. godine, danas dopunjena samo gotovo raspuklim Pokretom ,,Evropa sad“, jednostavno je laž. Na sceni je najčešće gomila mediokriteta zaokupljena vučjom gladi za vlašću spremna da se danonoćno gura za milost na kanabeu beogradskog diktatora.

Postoji, naravno, po koji ministar iskreno odan mogućoj evropeizaciji Crne Gore, poput ministra pravde Andreja Milovića ili ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, i još ponekog, ali su otpori prejaki da bi proevropski kurs mogao ozbiljno zazvučati.

Kako će ministar vanjskih poslova gospodin Ivanović graditi svoju diplomatsku službu ako mu ambasadore budu birali Andrija Mandić ili Vučićev bukvalni poslušnik.

Čitaj još:   MARKO Gudurić, oprostio se sa Bosforom: POSEBNO hvala , FENERU i Željku, za sve...

Što će sa sobom uraditi opozicioni sadašnji mrtvac DPS, viđećemo na najavljenom januarskom kongresu? Dobro bi bilo da bar ne sputava moguće inicijative uz i mimo vlastite partije. Crna Gora još nije umrla. Nagomilala je gnjev dugo gajen u njedrima. Slijedi li ono Njegoševo provedravanje iznad Gore Crne?

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more