IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HAPŠENJA I PREKRŠAJNE PRIJAVE u Pljevljima: Nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i zloupotrebe droga… (foto)

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja prikupili su obavještenja od Dž. K. koji je prijavio događaj, zatim E.N. i F.A…

PLJEVLJA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 15. 01. 2024… 11 40… HAPŠENJA I PREKRŠAJNE PRIJAVE u Pljevljima: Nasilničko ponašanje, ugrožavanje sigurnosti i zloupotrebe droga… (foto)

Pljevaljska policija uhapsila je jednu osobu nasilničkog ponašanja, jednu zbog ugrožavanja sigurnosti i jednu zbog neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga.

“Naime, policija je u Pljevljima 9. januara obaviještena od strane Dž.K. iz toga grada, da su mu, dok se vozilom kretao Boračkom ulicom, zajedno sa E.N. i F.A., od strane grupe njemu nepoznatih osoba, palicama nanijeta oštećenja na vozilu marke „Mercedes“, te da je tom prilikom oštećeno još jedno parkirano vozilo. Nepoznate osobe su se nakon toga udaljile u nepoznatom pravcu”, kazali su iz policije.

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja prikupili su obavještenja od Dž. K. koji je prijavio događaj, zatim E.N. i F.A.

“U međuvremenu, 10. januara oko 01.15 časova službenici interventne jedinice policije su u ulici Mehmeda Zekerijaha Ćinare, u dvorištu jedne kuće, primjetili polomljeno staklo na vozilu marke „Vento“”, naveli su iz policije.

Radeći na rasvjetljavanju ovih događaja u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja dovedee su četiri osobe od kojih su prikupljena obavještenja.

“Policija je došla do sumnje da su D.M., S.Đ., I.S. i jedna maloljetna osoba starosti 17 godina 9. januara u Boračkoj ulici, držeći kamenice i flaše u rukama, dok je D.M. držao sjekiru, uputili prema gore pomenuta tri lica, nakon čega je D.M. na vozilu marke „Mercedes“ nanio oštećenja udarajući ga sjekirom”, kazali su iz policije.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Održan protest u protiv Parade ponosa... (foto i video)

Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima koji se izjasnio da se u radnjama D.M., S.Đ., I.S. i jedne maloljetne osobe stiču elementi krivičnog djela nasilničko ponašanje, te je naložio da D.M. uhapsi, te da se protiv ostala tri lica podnese krivična prijava u redovnom postupku. Nakon privoda tužiocu za lice D.M. određeno je zadržavanje do 72 sata.

“Nakon ovog događaja, 10. januara oko 12.45 časova M.G. je prijavio da je u dvorište njegove porodične kuće koja se nalazi u Pljevljima, u ulici Mehmeda Zekerijaha Ćinare, došao Dž.K. i upućivao riječi prijeteće sadržine u odnosu na njegovog sina, a pominjući gore opisani događaj”, navode iz policije.

Tužilac koji je obaviješten o ovom događaju se izjasnio da se u radnjama Dž.K. stiču elementi krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti, te su pripadnici pljevaljske policije locirali ovu osobu i uhapsili je, a nakon privođenja kod postupajućeg tužioca određeno mu je zadržavanje do 72 sata.

“Nadalje, sprovodeći aktivnosti iz svoje nadležnosti, a u odnosu na gore pomenute osobe pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja su u blizini Ulice narodne revolucije u Pljevljima 11. januara oko 19.00 časova, na travnatoj površini pronašli pvc pakovanje sa sadržajem za koji se sumnja da je opojna droga marihuana, nakon čega je utvrđeno da je to pakovanje odbacio F.A.

On je uhapšen i uz krivičnu prijavu priveden tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju na dalju nadležnost”, kazali su iz policije.

Osim toga, sprovodeći dalje aktivnosti, policija je došla i do sumnje da je F.A. 9. januara oko 20.20 časova, dok se nalazio u jednom ugostiteljskom objektu u Pljevljima, nakon kraćeg verbalnog sukoba fizički napao D.M. nanoseći mu tešku tjelesnu povredu zadavši mu udarce u predjelu leđa i u predjelu glave, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Čitaj još:   SASVIM NOVO SAZNANJE, KOJE PONIŠTAVA SVE ŠTO SE ZNA O KOSTI K. DJEČAKU- UBICI: Otkriće ljekara baca novo svjetlo na slučaj masakra u “Ribnikaru” (foto, video)

“Sa događajem je upoznat nadležni tužilac koji se izjasnio da se u radnjama F.A. stiču elementi krivičnog djela teška tjelesna povreda, te da se protiv njega podnese krivična prijava, budući da je lice već lišen slobode zbog prethodno počinjenog krivičnog djela u nadležnosti Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, te da se po povratku, privede postupajućem tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Pljevljima”, navode iz policije.

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more