IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PREDRAG Bošković: Hrvatsku treba saslušati i ukrstiti argumente, ne treba bježati ni od arbitraže… (foto)

Sagovornik Analitike stava je da ministar DRAGAN Krapović želi da inicira reakciju Hrvatske koja bi stopirala pregovarački proces Crne Gore I to kako bi ostvario osnovni cilj da država bude vezana za “srpski svet” umjesto članstva u EU…

“Sve što se dešava od avgusta 2020. (koja god da je Vlada u pitanju) ima za cilj da spriječi evropsku integraciju Crne Gore. Tako doživljavam i stavove gospodina Krapovića. On želi, prije svega, da inicira reakciju Hrvatske koja bi stopirala pregovarački proces Crne Gore”, ocijenio je za Portal Analitika nekadašnji ministar odbrane Predrag Bošković. 

Na taj način bi se, kako upozorava, ostvario osnovni cilj da Crna Gora bude vezana za “srpski svet” kao dio ruskog svijeta umjesto našeg članstva u EU.

Do rješenja koje će nas spajati, a ne razdvajati

Dodaje i da je sve što se dešava oko broda Jadran posljedica neriješenih odnosa iz prošlosti. 

“Mislim da je odgovor na to dao sporazum o sukcesiji, ali sam i dok sam bio ministar pa i danas stava da Hrvatsku treba saslušati i ukrstiti argumente i doći do rješenja koje će nas spajati, a ne razdvajati”, poručuje Bošković. 

Komentarišući izjavu hrvatskog ministra Radmana koji je kazao da je, ako se pitanje oko “Jadrana” ne riješi dijalogom, moguće uključivanje međunarodnog suda, te protestne note ranije upućivane Crnoj Gori uz pozivanje na Ugovor o pitanjima sukcesije iz 2001, Bošković ističe da da je “naše” tumačenje sporazuma o sukcesiji da je brod Jadran crnogorski, ali da to ne znači da ne treba čuti Hrvatsku. 

Čitaj još:   Crna Gora glasala za suspenziju Rusije iz Savjeta UN- a... (foto, video)

“Treba naći kroz razgovor rješenje koje će biti prihvatljivo za obje strane. Ako tog rješenja nema (a mislim da ga je moguće naći i predlagali smo neka) onda ne vidim drugi način bez kako je gospodin Grlić Radman naglasio da se ide na arbitražu. Mislim da od nje ne treba bježati, ako su argumenti na našoj strani”, kaže Bošković. 

Ploča u Morinju- civilizacijski iskorak

Kada je riječ o ploči u Morinju, za koju je ministar Krapović ranije kazao da treba bude zamijenjena drugom sa “adekvatnim tekstom” upitan da li možemo da očekujemo da će se premijer odrediti u odnosu na ove stavove, Bošković ukazuje da Spajić izbjegava da se odredi o svim temama koje mogu narušiti njegov odnos sa DF-om koji ga, kako ističe, drži u šaci kroz podršku u parlamentu. 

autor: Zilha Kalač

Čitaj još:   VUČIĆEV INFORMER NAJAVIO PAKAO: "Mašinerija je već pokrenuta, Srbija će biti zgažena!"

izvor: http://analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more