IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ANDREJ Nikolaidis: Tokom sastanka sa ambasadoricom OANA Kristina Popa, ANDRIJA Mandić je kršio zakon, podrivao ustavni poredak i potpaljivao podjele u Crnoj Gori… (foto)

Dobro je da ANDRIJA Mandić nije navijač Ferarija ili Barselone, pa da okači i njihovu zastavu. Da li bi u tom slučaju, recimo, protokol cijenjene Pope reagovao tražio da zastava, recimo, Ferarija bude uklonjena?

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, četvrtak, 18, 01. 2024… 20: 22… ANDREJ Nikolaidis: Tokom sastanka sa ambasadoricom OANA Kristina Popa, ANDRIJA Mandić je kršio zakon, podrivao ustavni poredak i potpaljivao podjele u Crnoj Gori… (foto)

ANDRIJA Mandić, želi burnu reakciju Crnogoraca, jer računa da iznervirani Crnogorci i branitelji građanskog ustrojstva države znače zadovoljne njegove pristalice. To je otrovna politika.

Piše: Andrej Nikolaidis,

Andrija Mandić i dalje krši zakon o državnim simbolima, jedan od brojnih zakona koji vlasti ove zemlje ne poštuju.

Ovoga puta je primio cijenjenu Oanu Kristinu Popu, Ambasadoricu EU u Crnoj Gori. Iza koje je Mandić okačio trobojku.

Dobro je da Mandić nije navijač Ferarija ili Barselone, pa da okači i njihovu zastavu. Da li bi u tom slučaju, recimo, protokol cijenjene Pope reagovao i tražio da zastava, recimo, Ferarija bude uklonjena?

Razložno je pretpostaviti da bi. Ako je tako, zašto neko iz njenog okruženja, ili pak ona, nije tražila da bude uklonjena trobojka, kojoj je tu mjesto tačno koliko i zastavi Ferarija?

Pitanje je vrlo prosto: budući da EU od Crne Gore neprekidno traži više pravne države i više poštovanja zakona, zašto Ambasadorica EU, voljno ili nevoljno, svejedno, učestvuje u kršenju crnogorskog Zakona o državnim simbolima?

Čitaj još:   Andrej NIKOLAIDIS: KO LAŽE, TAJ I KRADE; KO KRADE, TAJ JE BORAC PROTIV KORUPCIJE...

Zapravo, gore od toga: u podrivanju ustavnog poretka Crne Gore? Zastava kraj koje se slikala Popa ustavna je zastava Republike Srbije, ali nije i– Crne Gore.

Trobojka koju je Mandić istakao jedna je od dvije zastave druge države, Srbije – njena narodna zastava. Ujedno je i zastava bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska. Tu zastavu je Mandić u prisustvu Pope ukrstio sa zastavom EU. Tako da je, što se ikonografije tiče, cijenjena Oana Kristina Popa imala sastanak sa funkcionerom Republike Srpske.

Postoji više razloga Mandićeva postupka. Jedan je ozvaničenje srpskoga sveta, koji, jel’te, nit’ postoji, nit’ ko radi na njegovom zaokruživanju.

Dana 9. septembra godine 2023, povodom obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, Aleksandar Vučić je rekao, a „Politika“ u izdanju od 10. septembra prenijela: „Možemo da živimo u mnogo zemalja, ali imamo jednu jedinu nacionalnu zastavu– crveno- plavo- belu trobojku“.

Da podsjetimo: Crna Gora je ustavom definisana kao građanska, a ne kao država srpskog naroda. Crna Gora ima svoju zastavu i to nije „jedna jedina nacionalna zastava“ o kojoj govori Vučić. Andrija Mandić je predsjednik skupštine svih građana, a ne samo Srba u Crnoj Gori.

Istakavši tokom sastanka sa obercijenjenom Popom zastavu druge države, Mandić je skupštinu Crne Gore pretvorio u pokrajinski parlament Srbije. Istovremeno je, zasad samo simbolički, građansku Crnu Goru redefinisao u državu srpskog naroda.

Čitaj još:   DANAS I VEDRO I OBLAČNO, TEMPERATURA TEK DO 26 °C: Nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima za četvrtak skoro... (foto)

Drugi važan razlog Mandićevog postupka je izazivanje podjela u crnogorskom društvu. On želi burnu reakciju Crnogoraca, jer računa da iznervirani Crnogorci i branitelji građanskog ustrojstva države znače zadovoljne njegove pristalice. To je otrovna politika.

Andriju Mandića, okrivljenog za pokušaj državnog udara, vodi ekonomija mržnje.

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more