IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Ajkule” uz mnogo muke “slomile” Japan: Pobjeda Srbije nad SAD donosi 2. mjesto i lakšeg rivala u plej- ofu… (foto, video)

Vaterpolisti Crne Gore savladali Japan (13: 11) i plasirali se u nokaut fazu Svjetskog prvenstva- za mjesto u četvrtfinalu i plasman na Olimpijske igre igraće protiv Rumunije ili Italije…

DOHA: Svijet, Sport vijesti, petak, 09, 01. 2024… 18: 22… “Ajkule” uz mnogo muke “slomile” Japan: Pobjeda Srbije nad SAD donosi 2. mjesto i lakšeg rivala u plej- ofu… (foto, video)

Nova predstava za brigu, ali ono što je u ovom trenutku najvažnije- “ajkule” su i dalje u igri za četvrtfinale Mundijala i samim tim odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Vaterpolisti Crne Gore u posljednjem kolu grupe C, uz dosta muke, uspjeli su da “slome” uporni Japan i plasiraju se u plej- of- 13:11.

Danas vaterpolisti crne Goe nisu dozvolili iznenađenje u posljednjem kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Dohi– “ajkule” su savladale Japan 13: 11 i plasirale se u osminu finala.

Utakmica je riješena u trećoj četvrtini, koju je ekipa Vladimira Gojkovića dobila sa 4:0, nakon što je prethodno azijska selekcija bila ravnopravan rival.

Mučili su se naši momci 16 minuta, a onda pokazali da su kvalitetnija ekipa od Japana.

Čitaj još:   Podgorica: Nekoliko hiljada, građana na protestu...

Zaprijetili su “samuraji”, smanjili na 10:8, imali i igrača više, ali nije bilo neizvjesnosti u završnici.

Četiri gola za Crnu Goru dao je Dušan Matković, tri Aleksa Ukropina, dva Vlado Popadić.

Sa druge strane, pet golova za Taija Vatanabea.

Sada će se u taboru naše reprezentacije sa posebnom pažnjom pratiti utakmica između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država od 15.30, nakon koje će se znati rival u osmini finala.

“Ajkule” će navijati za srpsku reprezentaciju, kako bi trijumfom tima Uroša Stevanovića za rivala u osmini finala dobili Rumuniju, a ne Italiju.

U predstojećoj utakmici će se osim plasmana u četvrtfinale odlučivati i o olimpijskoj vizi, koja je postavljena kao prioritetni cilj prije dolaska u Dohu.

Ukoliko opravdaju ulogu favorita, naši vaterpolisti će danas od 15.30 navijati da Srbija pobijedi Ameriku, kako bi “ajkule” osvojile drugo mjesto u grupi i u osmini finala igrali protiv Rumunije, a ne mnogo jače Italije.

Samim tim bi imali lakši posao u borbi za četvrtfinale Svjetskog prvenstva, koje bi istovremeno donijelo i plasman na Olimpijske igre u Parizu.

BONUS VIDEO: (Full Event) Water Polo | Men | Montenegro vs Japan

Čitaj još:   BEOGRAD, stanje u Srbiji: Do sada zaražena 41 osoba od koronavirusa... (foto)

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more