IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Uspješno odrađen zadatak- Crna Gora srušila Švedsku… (foto, video)

Prvi korak ka Eurobasketu: Crna Gora razbila Švedsku u Morači… Košarkaška reprezentacija Crne Gore u II kolu kvalifikacija za Eurobasket pobijedila Švedsku- 95: 70…

PODGORICA: Crna Gora, Sport, vijesti, nedelja, 24. 02. 2024… 20: 52… KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET: Uspješno odrađen zadatak- Crna Gora srušila Švedsku… (foto, video)

Prvi “prozor” u kvalifikacijama za Eurobasket je uspješno završen- košarkaška reprezentacija Crne Gore je večeras u “Morači” ubjedljivo savladala Švedsku 95: 70 i upisala premijerni trijumf u pohodu na kontinentalnu smotru.

Crnogorski košarkaši pobijedili su Švedsku 95: 70, u drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket.

Poslije ubjedljivog poraza prije tri dana na parketu Njemačke, mnogo bolje su izabranici Boška Radovića odigrali pred punom “Moračom”.

Osim u prvoj četvrtini, selekcija iz Skandinavije nije bila ravnopravan rival našim momcima koji su imali mnogo bolji pristup u ovom susretu, nego na startu ciklusa.

Tokom drugog perioda Crna Gora je došla do dvocifrene prednosti, koju je nadogradila u nastavku.

Sjajan je u trećem periodu bio Kendrik Peri, kada je naša prednost prešla i 20 poena i sve je bilo gotovo, pa je posljednja četvrtina bila odrađivanje posla.

Čitaj još:   DRAMA U AVIONU: Avion hitno preusmjeren za Zagreb kada je bio iznad BiH, jednom od putnika na letu je... (foto) 

U našem timu 18 poena i pet asistencija Kendrika Perija, Marko Simonović dodao je 16 koševa i osam skokova, a imao je i četiri dodavanja, dok su dvocifreni bili i Vladimir Mihailović sa 14 i Emir Hadžibegović sa 11 poena.

Kod gostiju, 15 poena ubacio je Bara Endžije, 13 Melvin Pancar.

Crna Gora će kvalifikacije za Eurobasket nastaviti u novembru, kada će odigrati dvije utakmice protiv Bugarske, koja je danas iznenadila Njemačku, pa sve četiri ekipe nakon dva kola u grupi imaju polovičan učinak.

Košarkaška reprezentacija Crne Gore
foto: Sofascor

„Morača“ odbranjena, Crna Gora silna protiv Švedske…

Crna Gora sa ulogom favorita dočekala duel sa skandinavskom selekcijom, koja je na premijeri ciklusa za prvenstvo Evrope savladala kod kuće Bugarsku, koja je danas iznenadila Njemačku i upisala pobjedu.

BONUS VIDEO: Germany 🇩🇪 – Montenegro 🇲🇪 | Round of 16 | Game Highlights – FIBA #EuroBasket 2022

izvor iBalkan.net/ Pobjeda.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more