IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: RAJO Mandić, već unio duh RS- a u Skupštinu Crne Gore, MILE Dodik, stiže kako bi prenio poruke iz Moskve i Minska… (foto)

Nakon što na Odboru za međunarodne odnose i iseljenike nije prihvaćen njegov prijedlog o kontrolnom saslušanju ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, oglasio se poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević.

Podsjetimo, on je zahtijevao saslušanje kako bi se govorilo o tome da li je došlo do narušavanja odnosa sa Bosnom i Hercegovinom usljed prisustva više crnogorskih funkcionera proslavi neustavnog Dana Republike Srpske u Banjaluci.

“Duh RS je sa zastavom koju je Andrija Mandić unio u kabinet predsjednika već ušao u parlament, radi se o procesu koji traje, i to je slika “evropeizovane” parlamentarne većine i “nove evropske” Crne Gore oličene u aktuelnoj parlamentarnoj većini”, poručio je on.

Zirojević je rekao da ga je iznenadio stav predsjednika države Jakova Milatovića koji je odbio da pođe na proslavu 9. januara, kazavši da poštuje cjelovitost BIH, s obzirom da se, kako je kazao, u vrijeme kada je bio ministar ekonomskog razvoja Milatović prilično dobro slagao sa Dodikom i bio na fonu politike Nove srpske demokratije.

“Ovakvim odnosom dijela funkcionera vlasti iz Crne Gore poslata vrlo ozbiljna poruka da je došlo do promjene vanjsko-političkog kursa Crne Gore, makar kad je riječ o BIH, a resorno ministarstvo i ministar Ivanović su morali reagovati, što se nije dogodilo”, dodao je.

Čitaj još:   ANDRIJA Popović: Krajem godine mogući vanredni parlamentarni izbori... (foto)

Zirojević je na kraju kazao da, nakon ovakvog ponašanja dijela crnogorskih funkcionera, direktno iz Moskve i Minska u Crnu Goru stiže Milorad Dodik da se zahvali, da prenese poruke iz Moskve i Minska i da da radne zadatke kako dalje nastaviti. 

Inicijativu su, osim Zirojevića, od prisutnih članova Odbora podržali Nikola Janović (DPS) i Admir Adrović (BS).

Protiv su glasali Milun Zogović (DNP), Slaven Radunović (NSD), Nađa Laković i Gordan Stojović (PES) i Duško Stjepović (Demokrate), dok je Seid Hadžić, nekadašnji predstavnik SPP-a na listi PES-a, bio uzdržan.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more