IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ, STIGLE TROPSKE VRUĆINE: Preko 40 C u hladu, prognoza do utorka… (foto)

Jutarnja temperatura zraka između 11 i 16°C, a dnevna do 35°C…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti… subota, 24.07.2021…10: 39… OPREZ, STIGLE TROPSKE VRUĆINE: Preko 40 C u hladu, prognoza do utorka… (foto)

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 26 i 31 stepen, na jugu zemlje do 34 stepena.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati iznosile su: Bjelašnica 8 stepeni, Bugojno, Grude i Ivan-sedlo 13, Sarajevo 14, Bihać, Sanski Most i Zenica 16, Banja Luka, Prijedor i Tuzla 17, Bijeljina i Doboj 18, Gradačac i Trebinje 21, Mostar 24 stepena.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 945Pa, za 2hPa je veći od normalnog i opada.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 stepen, na jugu zemlje do 34 stepena.

U Sarajevu prije podne sunčano. U drugom dijelu dana sa malom do umjerenom oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29 stepeni.

Čitaj još:   STANJE DARKA LAZIĆA NAGLO POGORŠANO -OTKAZAO İ DRUGİ BUBREG- ŽİVOTNA BİTKA SE NASTAVLJA

subota, 24.07.2021. godine
Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana i izbjegavati duže izlaganje suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju. Sa noćnim satima biće ugodnije.

nedjelja, 25.07.2021. godine
Jutarnji sati će biti ugodniji, izraženije u unutrašnjosti zemlje. Sa porastom temperatura zraka, u drugom dijelu dana poželjno je umanjiti aktivnosti, obzirom da će biti vruće i sparno. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od UV zračenja, naročito na izletištima i planinama. Mjestimični nedostatak svježine u noći, mogao bi u urbanim sredinama također uzrokovati probleme sa snom.

U ponedjeljak sunčano malo do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka između 15 i 21°C, a dnevna do 41°C.

http://iBalkan.net

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   TV LICE KOJE MI SVI ZNAMO: Šprajc se u emisiji pojavio u luđačkoj košulji, gledatelji mu pisali- "To je naša narodna nošnja" (foto, video)
SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more