IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

FAŠIZAM U BEOGRADU: Napad na prostorije Žena u crnom, grafiti podrške zločincu Ratku Mladiću uz “četiri S”… (foto)

Nepoznati počinioci su na ulaznim vratima prostorija Žena u crnom, koje se nalaze u Jug Bogdanovoj ulici, crnim sprejom ispisali uvredljive grafite…

BEOGRAD: Srbije, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 25.10.2021…12: 56… FAŠIZAM U BEOGRADU: Napad na prostorije Žena u crnom, grafiti podrške zločincu Ratku Mladiću uz “četiri S”… (foto)

Prostorije Žena u crnom u Beogradu bile su meta vandala.

Printani mediji su objavili da u noći između petka, 22. oktobra, i subote, 23. oktobra 2021. godine, nepoznati počinioci su na ulaznim vratima prostorija Žena u crnom, koje se nalaze u Jug Bogdanovoj ulici, crnim sprejom ispisali uvredljive grafite.

Između ostalog ispisali su: “Kurve u crnom”, “Ratko Mladić”, znakove “Samo sloga Srbina spašava”.

Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni posljednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima.

Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvijek okončavali nekažnjeno.

Čitaj još:   DRAGAN Koprivica direktor CDT- a: Crna Gora ima važnijih problema od Otvorenog Balkana, ne očekuje se izručenje SVETOZARA Marovića... (foto, video)

Ti napadi iza kojih su najčešće stajali takozvani nedržavni akteri, koji su uvijek bili i dalje jesu pod kontrolom dijelova nerasformiranih tajnih službi, koje su ostale kao nasljeđe Miloševićevog zločinačkog režima, uvijek su se odigravali uz prešutnu saglasnost političkih garnitura na vlasti– navele su na svom Facebook profilu, te dodale:

Sadašnji režim u Srbiji, koji vodi Aleksandar Vučić, koristi fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedinkama i pojedincima, a prije svega sa onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtijevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti u kojoj gore pomenuti nije bio samo nijemi posmatrač, nego veoma aktivni učesnik.

Ističu kako od nadležnih institucija države Srbije traže da okonča klimu nekažnjenog i nekažnjivog nasilja, tako što će pronaći odgovorne za ovaj napad i adekvatno ih kazniti.

izvor agencije

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   SENAD Pećanin: “Odlučio sam da sa današnjom konferencijom okončam moj višedecenijski javni angažman u praćenju i analiziranju politike!” (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more