IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILO Đukanović: MANJINSKA VLADA najrealnije RJEŠENJE političke KRIZE (video)

Manjinska vlada, čiji će jedan od najvažnijih zadataka biti priprema parlamentarnih izbora, najrealnije je rješenje političke krize, kazao je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović za albansku MCN TV.

– Moj stav je bio da trebamo imati nove izbore, da je to najpošteniji način. Rekaoh bih da ne postoji raspoloženje među partijama za taj scenario. Izgleda mi najrealnije da ćemo u narednih godinu dana imati manjinsku vladu. 

Upitan da li su protesti i blokade koje se održavaju u Crnoj Gori kriza koja odražava unutrašnju podjelu u Crnoj Gori, Đukanović je rekao da su podjele istorijski ukorijenjene i da se u svakoj kritičnoj situaciji dodatno ostraste i stvaraju utisak potencijalne političke nestabilnosti.

– Na sreću Crna Gora je pokazala visok nivo političke odgovornosti i zrelosti i u 30 godina uspjela da izbjegne svaki takav izazov. Kad govorimo o uticajima sa strane, uvijek ih je bilo, ima ih sada. Ali će kao i sada to biti neuspješno – rekao je Đukanović.

Čitaj još:   ZENICA, VANREDNO STANJE: Bosna opasno raste, poplavljen niz kuća (foto, video)

Predsjednik je kazao da nije teško izvesti zaključak što je demarkaciona linija svih država regiona.

–  Na jednoj strani imamo narastajući politički pokret koji svaku od zemalja vidi u društvu razvijene Evrope. Nasuprot postoji politički pokret koji je z status kvo, koji želi da sačuva model razvoja kao model političkog vanevropskog autizma koji je doveo do ozbiljnog zaostajanja u demokratskom i ekonomskom razvoju. I dalje se borimo protiv nacionalizma u regionu i taj nacionalizam najpouzdaniji oslonac ima u tom zaostajanju. Uvijek je siromaštvo bilo podno tlo za rađanje netolerancije prema različitostima kojima je bogat region. Moramo odlučno nastaviti putem evropskog razvoja regiona – rekao je Đukanović.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more