IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Velika policijska akcija u Crnoj Gori: Uhapšen i predsjednik Opštine Budva Milo Božović… (foto, video)

U toku je akcija u više crnogorskih gradova koju, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, preduzimaju pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja i Protivterorističke jedinice policije…

BUDVA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 13: IV-2023, 09: 44… Velika policijska akcija u Crnoj Gori: Uhapšen i predsjednik Opštine Budva Milo Božović… (foto, video)

Prema nezvaničnim saznanjima CdM- a, među privedenima je i predsjednik Opštine Budva Milo Božović, inače funkcioner Demokratskog fronta.

Akcija je usmjerena na borbu protiv organizovanog kriminala.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uz podršku i pomoć Agencije Evropske unije za saradnju i sprovođenje zakona– EUROPOL, Specijalno policijsko odjeljenje, uz logističku i operativnu pomoć Protivterorističke jedinice policije, preduzima mjere i radnje u okviru izviđaja u dva krivična predmeta…

O eventualnom lišenju slobode određenih lica i rezultatima mjera i radnji koje su u toku, javnost će biti blagovremeno obaviještena”, kazao je CdM-u državni tužilac i portparol Vukas Radonjić.

Prema saznanjima TVCG, Božoviću se na teret stavlja krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. U pitanju je predmet SDT-a koji se odnosi na šverc velike količine droge.

Čitaj još:   HOROR: Ubio se, pucao u sebe lovačkom puškom! (foto)

Lider DF- a Andrija Mandić kazao je danas na Odboru za bezbjednost i odbranu da je dobio informaciju da se predsjedniku opštine Budva pretresaju prostorije. Tražio je da se sa informacije o Božoviću skine oznaka tajnosti.

“Dobio sam informaciju da mu se teret stavljaju teška krivična djela. Mislim da je ta akcija namjerno organizovana. On se pokušava proglasiti najvećim kriminalcem dok njegov imenjak uživa u Dubajiju, a šef je svih kriminalnih struktura, a ispod njega je Zoran Lazović. 

Milo Božović nema nikakvog razloga da se bavi kriminalnim poslovima, a njegova porodica je jedna od najbogatijih u Crnoj Gori. Glavni specijalni tužilac će morati da priloži mnogo dokaza da dokaže optužbe protiv Mila Božovića”, rekao je Mandić. (S.Đukanović/ A.Obradović)

BONUS VIDEO: Predsjedenik Opštine Budva, Milo Božović

izvor CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more