IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zašto je DŽIHAN Abazović zatvorio kliniku u BG: Pale garancije, dug narastao na 15 miliona, plate ljekarima bile po 20.000 eura… (foto, video)

Kompaniji Vincula Biotech Group, koja stoji iza bolnice koju je otvorio brat crnogorskog premijera Džihan Abazović i u kojoj funkciju ima partnerka srpske premijerke Milica Đurđić, blokiran je račun i više ne radi.

Prema Agenciji za privredne registre Srbije, jedan od osam suvlasnika Vincula Biotech Group-a je brat Dritana Abazovića, a zajedno sa njim u Nadzornom odboru je i partnerka premijerke Ane Brnabić.

Osim što je suvlasnik, u bolnici BioCell Abazović je zaposlen kao specijalista urgentne medicine, dok je Đurđić, prema podacima sa zvaničnog sajta, načelnica radiologije.

Prilikom otvaranja bolnice u ekskluzivnom stambeno-poslovnom kompleksu “West 65” na Novom Beogradu, u opremanje i završne radove na pet etaža smještenih na tri sprata uloženo je sedam miliona eura. Odmah po otvaranju zaposleno je 76 ljudi, a plan je bio da do kraja 2022. kolektiv broji 130 radnika.

No, od 9. avgusta računi bolnice su blokirani, a uprkos tome što na internetu piše da preduzeće radi svim radnim danima od 9 do 17 časova, na telefone za zakazivanje se niko ne javlja.

Zvanične informacije koje su i mediji u Srbiji objavili je da je račun BioCell bolnice blokiran zbog duga Narodnoj banci Srbije od 142.799.087 dinara ili nešto više od milion eura.

Prema nezvaničnim informacijama portala Standard, bolnica zapravo duguje mnogo više, a ovaj milion koji portražuje NBS se odnosi na garancije, koje su pale, nakon što bolnica nije izmirivala dugove prema toj instituciji.

Čitaj još:   DRITAN VOZI MERCEDES ODUZET OD KRIMINALCA IZ ALBANIJE

BioCell bolnica, tako milion eura duguje samo Narodnoj banci Srbije, ali tu se lista institucija kojima duguje ne završava. S obzirom na basnoslovna ulaganja iz raznoraznih zajmova i najluksuzniju tehniku koju su mogli da kupe novcem, ne čudi nezvanična informacija da je dug Abazovićeve bolnice zapravo 15 miliona eura.

Nadalje, prema nezvaničnim informacijama portala Standard, pojedini ljekari zaposleni u toj zdravstvenoj ustanovi bili su plaćeni enormnim platama. Tako je jedan od ljekara, ime poznato redakciji Standarda, primao platu od 20.000 eura mjesečno, pa tako i ne čudi informacija da BioCell bolnica duguje 15 miliona.

Iako je cijela priča oko zatvaranja bolnice izvedena manje više tajno i ispod radara medija, zanimljivo je i ćutanje pojedinih ljekara koji su dobili otkaze, iako im je to bio jedini posao. Nadalje i vrtoglavi uspon kao i još brži pad Abazovićeve bolnice BioCell prati razvoj političkih događaja u Cnroj Gori.

Džihan Abazović je preko noći u Beogradu postao poznat kao vrsni stručnjak u vrijeme kad je baš njegov brat Dritan izabran za premijera 43. Vlade Crne Gore. No, kako ta Vlada nije dugo potrajala, iako je Dritan Abazović, još uvijek premijer u tehničkom mandatu, tako ni “čedo” BioCEll bolnica, njegovog brata Džihana nije uspjela da sastavi godinu dana rada, pa se sa odlaskom tehničke Vlade CG i ona ugasila.

Čitaj još:   POTVRĐENO ZVANIČNO: Nađeno svih devet tijela iz olupine helikoptera smrti u kojem je bio Kobi Brajant...

BONUS VIDEO: Dr Džihan Abazović, specijalista urgentne medicine | Regenerativna medicina| Na prvom mijestu…

izvor: Standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more